Στον χαρακτήρα που έχει «χτίσει» η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών στάθηκε σε δηλώσεις του ο Φώτης Κατσικάρης, ο οποίος δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την επόμενο αντίπαλο στο Ευρωμπάσκετ, την Γεωργία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη επί της Κροατίας και τον χαρακτήρα της ομάδας: «Βρήκαμε το γονίδιο αυτής της ομάδας. Την πίστη για τη νίκη σε δύσκολες καταστάσεις. Με ψυχραιμία, πάθος, χαρακτήρα αυτά τα παιδιά -που έχουν παίξει τα πιο πολλά χρόνια στην Εθνική- τα κατάφεραν. Μια νίκη που μπορεί να μας δώσει πολλά στη διάρκεια του τουρνουά. Ήταν κάτι καλό και για την ίδια ομάδα, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, στην έδρα του. Ήταν μια σημαντική νίκη και με τον τρόπο που ήρθε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη συνέχεια: «Μόνο με το όνομα και την προϊστορία δεν κερδίζεις τα ματς. Εμείς παίζουμε για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Είναι μια ομάδα που μπορεί να προσαρμοστεί σε οτιδήποτε σου παρουσιάσει ο αντίπαλος. Πρέπει να έχεις έτοιμες απαντήσεις και αυτή την ομάδα έχει την εμπειρία να ανταπεξέλθει».

Για τον αυριανό αγώνα με την Γεωργία: «Είναι επικίνδυνη αντίπαλος. Ομάδα με κοντό-ροτέισον, με παίκτες κλειδιά που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Ο προπονητής τους έχει ένα play book που είναι ατελείωτο. Έχει ενδιαφέρον η φιλοσοφία του στο επιθετικό κομμάτι. Ο παίκτης κλειδί τους είναι ο Σενγκέλια τον οποίο γνωρίζω από την Βαλένθια. Με τον τρόπο που παίζει είναι πάρα πολύ επικίνδυνος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης