Η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Καρβέλα σκόρπισε απέραντη θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ. Σε ηλικία 64 ετών «έφυγε» από τη ζωή στις 30 Νοεμβρίου ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με το μπάσκετ, προσφέροντας σε αυτό από όποια γωνιά μπορούσε.

Ο Καρβέλας είχε συνεργασία με την ΕΟΚ για χρόνια, αποτελώντας μέλος σημαντικών επιτυχιών των αναπτυξιακών τμημάτων της στο πρόσφατο παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, όπως όλοι γνώριζαν, για πέντε χρόνια ο πιο δύσκολος και κρίσιμος αγώνας του ήταν εκείνος κόντρα στον καρκίνο. Είχε παλέψει και είχε κερδίσει πολλές «μάχες», αλλά τελικά η επάρατος νόσος τον κατέβαλε και βύθισε σε πένθος το ελληνικό μπάσκετ. 

Παρά το γεγονός πως η κατάσταση της υγείας του ήταν ευρέως γνωστή και άπαντες ήξεραν με πόσο σημαντικά προβλήματα έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά, η νέα διοίκηση της ΕΟΚ προχώρησε στις 11 Νοεμβρίου, δηλαδή 19 μέρες πριν «φύγει» από τη ζωή, σε ένα εξώδικο που αποκαλύπτει στο SDNA και θα συζητηθεί.

Μάλιστα, το εν λόγω εξώδικο έχει… επίσημη σφραγίδα, καθώς φέρει την υπογραφή του νέου προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, όπως και του Γενικού Γραμματέα και του Ταμία της ομοσπονδίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποια ήταν η αφορμή για αυτό το εξώδικο; Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο ο Καρβέλας «δεν είχε προσέλθει στην εργασία του, ως όφειλε». «Παρά το γεγονός πως είχατε υποχρέωση να παρέχετε την εργασία σας, εσείς μέχρι σήμερα, κωφεύετε ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών σας», τονίζεται, με την ΕΟΚ να… διαλύει κάθε ηθικό υπόβαθρο και να αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο Καρβέλας απουσίαζε αδικαιολόγητα από την εργασία του, η συμπεριφορά του δημιουργούσε προσκόμματα στην εύρυθμη λειτουργεία της ομοσπονδίας.

«Η συμπεριφορά σας συνιστά οικειοθελή αποχώρησή σας από την ομοσπονδία μας», υποστηρίζει η νέα διοίκηση της ΕΟΚ και συνεχίζει: «Η εταιρεία μας επέδειξε την μέγιστη υπομονή έναντι της κακόπιστης συμπεριφορά σας», προτού διαμαρτυρηθεί έντονα για «παράνομη, αντισυμβατική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά». 

Ποια ήταν η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του Καρβέλα; Δεν πήγαινε στο… γραφείο, ενώ ήταν στο πιο δύσκολο «στάδιο» της πολυετούς «μάχης» με τον καρκίνο, την οποία όλοι γνώριζαν, καθώς τον ταλαιπωρούσε για πάνω από πέντε χρόνια. Μέσα σε όλα, η ΕΟΚ του είχε πάρει και το εταιρικό του τηλέφωνο, κάτι που φυσικά φαντάζει με πταίσμα μπροστά σε όσα ακολούθησαν. 

Πώς είναι δυνατόν μια ομοσπονδία, που οφείλει να έχει αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να λειτουργεί έχοντας ως γνώμονα την αλληλεγγύη, να κάνει λόγο για «οικειοθελή αποχώρηση» και «αντιεπαγγελματική συμπεριφορά», σε έναν άνθρωπο που «έσβηνε»; Δεν είναι τυχαίο πως ο Καρβέλας διάβασε το εξώδικο από το κρεβάτι του νοσοκομείου. Ένα εξώδικο που παρέλαβε η μητέρα του. 

Παραπάνω αναφέραμε την «αφορμή» για αυτό το εξώδικο, όπως την παρουσίασε η ΕΟΚ. Είναι προφανές πως η αιτία ήταν άλλη. Βλέπετε, ο Καρβέλας είχε προσληφθεί από τη διοίκηση Βασιλακόπουλου και αυτό ήταν που «ενοχλούσε» τους νέους ισχυρούς άνδρες του ελληνικού μπάσκετ. 

Πηγή: sdna.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης