Πολυτιμότερος παίκτης του NBA για την σεζόν 2019/20 αναδείχθηκε και τυπικά το βράδυ της Παρασκευής (18/9), ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, κερδίζοντας το βραβείο του MVP για δεύτερη σερί χρονιά, όπως ανακοίνωσε η Λίγκα, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του εξαιρετικά έγκυρου δημοσιογράφου του ESPN, Άντριαν Βοϊναρόφσκι.

The 2019-20 #KiaMVP is… @Giannis_An34! #NBAAwards pic.twitter.com/J8j2NNNLZ0

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, αυτό συνέβη με συντριπτική διαφορά, με τον «Greek Freak» να αφήνει πόλυ πίσω του τον ΛεΜπρον Τζέιμς και τον Τζέιμς Χάρντεν, που κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα στη σχετική ψηφοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς έγινε o 12ος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος που έκανε το «Back to back» στους τίτλους του MVP, αλλά μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του NBA, μετά τους Μάικλ Τζόρνταν (1988) και Χακίμ Ολάζουον (1994) που κατέκτησε την ίδια σεζόν το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, αλλά και του κορυφαίου αμυντικού, με την ψηφοφορία να έχει ολοκληρωθεί πριν την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στη «φούσκα» του Ορλάντο.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Παράλληλα, έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης που κατέκτησε δεύτερο τίτλο MVP, ενώ μαζί με τους Καρί΄μ Αμπντούλ Τζαμπάρ και ΛεΜπρον Τζέιμς είναι οι μόνοι αθλητές στην ιστορία του NBA που κατέκτησαν περισσότερους από έναν τίτλο MVP σε ηλικία 25 ετών.

Ο Αντετοκούνμπο έλαβε 85 από τις 101 ψήφους «πρώτης θέσης» και κέρδισε συνολικά 962 πόντους.

Ο σούπερ-σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς, ΛεΜπρον, Τζέιμς συγκέντρωσε 16 ψήφους «πρώτης θέσης» τερματίζοντας στη δεύτερη θέση με 753 πόντους, ενώ ο ηγέτης των Χιούστον Ρόκετς, Τζέιμς Χάρντεν, ήταν τρίτος με 367 πόντους. Ακολούθησαν ο Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς (200 πόντους), και ο σταρ των Λος ‘Αντζελες Κλίπερς, Καουάι Λέοναρντ (168 πόντους).

Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος στις 11 Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού (διάστημα για το οποίο έγινε και η ψηφοφορία), ο «Giannis» είχε μέσο όρο 29,6 πόντους, 13,7 ριμπάουντ και 5,8 ασίστ, 1,04 κλεψίματα, 1,02 μπλοκ σε 30,9 λεπτά στους 57 αγώνες που έπαιξε.

Από εκεί και πέρα:

-Σημείωσε διψήφιους αριθμούς σε πόντους και ριμπάουντ (doubles-doubles) σε 52 από τα 57 παιχνίδια του.

-Σημείωσε τέσσερις φορές τριπλ-νταμπλ.

-Κατέγραψε 17 αγώνες με τουλάχιστον 30 πόντους και 15 ριμπάουντ. Συνολικά 14 περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη.

-Μέτρησε τουλάχιστον 20 ριμπάουντ σε δύο διαφορετικούς αγώνες.

-Σκόραρε 50 πόντους στον αγώνα κόντρα στους Γιούτα Τζαζ στις 25 Νοεμβρίου.

Στα 25 του ο Έλληνας σούπερ-σταρ του NBA έχει πλέον στη συλλογή του δύο τίτλους MVP (2019, 2020), δύο συμμετοχές στην κορυφαία πεντάδα του πρωταθλήματος (2019, 2020), δύο συμμετοχές στην κορυφαία αμυντική πεντάδα (2019, 2020), ένα βραβείο κορυφαίου αμυντικού (2020), ένα βραβείο πιο βελτιωμένου παίκτη (MIP, 2017) και τέσσερις συμμετοχές σε All-Star Games.

Αντετοκούνμπο: «Τώρα θέλω τον τίτλο»

Με ένα χαμόγελο, που έκρυβε την πικρία του για τον «σκληρό» αποκλεισμό του των Μπακς από τους Μαΐάμι Χιτ στους ημιτελικούς της Ανατολής, υποδέχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο την ανακοίνωσή του Άνταμ Σίλβερ, για την ανάδειξή του σε MVP της κανονικής περιόδου του NBA για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Ο Έλληνας σούπερ-σταρ, εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στο Μιλγουόκι για τα επόμενα 15 χρόνια, εφόσον οι στόχοι του συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας, ενώ τόνισε πως αυτό που τον ενδιαφέρει πλέον, δεν είναι άλλο από τον τίτλο του πρωταθλητή.

«Είμαι χαρούμενος γι΄ αυτό το βραβείο, αλλά θέλω περισσότερα. Θέλω να γίνω πρωταθλητής. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Όταν έρθει η ώρα, θα μιλήσουμε για το συμβόλαιο και το μέλλον μου στο Μιλγουόκι. Αν συνεχίσουμε να παλεύουμε για τον ίδιο στόχο, δεν μπορώ να βρω λόγο για να μη βρίσκομαι εκεί για τα επόμενα 15 χρόνια» τόνισε στις δηλώσεις του στο κανάλι του ΝΒΑ ο «Giannis».

Και κατέληξε, με ξεκάθαρο τόνο στη φωνή του: «Θέλω να σταματήσετε να με αποκαλείτε MVP μέχρι να γίνω πρωταθλητής. Το βραβείο το πήρα δύο φορές, τώρα θέλω τον τίτλο!».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης