Γαλατσόπουλος: «Να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 16:55
Γαλατσόπουλος: «Να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο»

Στην επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, μετά τον Μάρτιο του 2020, αλλά και στην επιστροφή του Ολυμπιακού και του Απόλλωνα Πατρών στην Α1 στάθηκε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, κατά τη σημερινή εκδήλωση σε αθηναϊκό ξενοδοχείο για την παρουσίαση της Basket League της σεζόν 2021-22.

Ο επικεφαλής του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών υπογράμμισε ότι «αφήνουμε πίσω ό,τι έγινε στο παρελθόν για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο», ενώ τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του:

«Το νέο πρωτάθλημα είναι ξεχωριστό για μια σειρά από λόγους. Ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε ξανά το φίλαθλο κοινό μετά τον Μάρτιο του 2020 και είναι πρόκληση για όλους εμάς. Θα είμαστε ιδιαίτερα σχολαστικοί στην τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και θα διαφυλάξουμε την τάξη και την ευπρέπεια στα γήπεδά μας.

Η πανδημία μάς δημιούργησε επιπλέον προβλήματα, τα οποία ξεπεράσαμε. Η δυναμική του πρωταθλήματος ενισχύεται με την επιστροφή του Ολυμπιακού και του Απόλλωνα Πατρών. Αφήνουμε πίσω ό,τι έγινε στο παρελθόν για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό, κ. Αυγενάκη, που είναι δίπλα μας και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά μας.

Ο νέος πρόεδρος, Βαγγέλης Λιόλιος, θα είναι αρωγός και είναι σημαντικό ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα του επαγγελματικού μπάσκετ. Καλή αγωνιστική σε όλους, να μην ξεχνάμε πως το μπάσκετ είναι μεγαλύτερο από όλους μας και θέλουμε να το σηκώσουμε και πάλι ψηλά».

Λιόλιος: «Όλοι θα προχωρήσουμε μαζί»

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, τόνισε ότι το μπάσκετ «είναι ενιαίο και όλοι θα προχωρήσουμε μαζί», ενώ υπογράμμισε πως «πρέπει να υπάρχει συνεργασία» ανάμεσα στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον ΕΣΑΚΕ. Παράληλα, διαβεβαίωσε ότι «το θέμα της διαιτησίας μπορεί να λυθεί και θα λυθεί, αρκεί να υπάρχει εμπιστοσύνη». Ο επικεφαλής της ΕΟΚ δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η χαρά μετά την εκλογή μου κράτησε δέκα λεπτά, μετά μπήκε η ευθύνη. Οφείλουμε πολλά στον κ. Βασιλακόπουλο, εξαιτίας του ασχοληθήκαμε με το μπάσκετ, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν πήγαν καλά τα πράγματα και τον τελευταίο χρόνο είχαμε τη μαύρη σελίδα της ανωμαλίας να μπει το μπάσκετ σε διοίκηση πρωτοδικείου.

Στις 13 Σεπτεμβρίου όλα τα σωματεία μού είπαν ένα πράγμα: μην κάνεις πίσω. Κι εγώ τους απάντησα ότι δεν θα κάνω πίσω. Η βασική αρχή της επόμενης μέρας είναι ότι το μπάσκετ δεν χωρίζεται σε χρώματα ή κατηγορίες.

Είναι ενιαίο και όλοι θα προχωρήσουμε μαζί. Στις 13 Σεπτεμβρίου δεν έχασε κανείς, κέρδισε το μπάσκετ. Δεν με ενδιαφέρει ποιος ήταν μαζί μου και ποιος όχι. Πάμε όλοι μαζί από εδώ και πέρα. Οι σχέσεις ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ τα τελευταία χρόνια ήταν περίεργες, γιατί η ΕΟΚ ήταν πάνω από τον ΕΣΑΚΕ και τον έλεγχε. Λάθος! Πρέπει να υπάρχει συνεργασία.

Δεν υπάρχει ερασιτεχνικό και επαγγελματικό μπάσκετ. Αν δεν στηρίξουμε το ερασιτεχνικό μπάσκετ, δεν θα υπάρχει επαγγελματικό μπάσκετ. Αν δεν στηρίξει η ομοσπονδία τον ΕΣΑΚΕ, δεν θα υπάρχει επαγγελματικό μπάσκετ. Αυτό είναι ανωμαλία και θα αλλάξει. Δεν υπάρχει αντιπαλότητα, αυτό πρεσβεύω εγώ και θα το δείτε άμεσα. Οι ενέργειες θα είναι ενωτικές.

Το θέμα της διαιτησίας μπορεί να λυθεί και θα λυθεί, αρκεί να υπάρχει εμπιστοσύνη. Θέλω να κριθώ πολύ αυστηρά για το θέμα αυτό, αλλά δίκαια. Η κοινή μας συνεργασία έχει έναν βασικό στόχο. Στο τέλος της διαδρομής, η αρμονική συνεργασία ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ πρέπει να αντικατοπτρίζει τη θέση του Έλληνα αθλητή. Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας, που με έβγαλε η Εθνική στους δρόμους και αυτό δεν θα μου το πάρει ποτέ κανείς».

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 17:51