ΕΣΑΚΕ: «Άστοχη η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020, 18:31
ΕΣΑΚΕ: «Άστοχη η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ»

Ανακοίνωση, με την οποία απαντά σε αυτήν, που εξέδωσε νωρίτερα ο ΠΣΑΚ, εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο ΕΣΑΚΕ.

Ο ΕΣΑΚΕ χαρακτηρίζει «άστοχη» την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, στην οποία οι μπασκετμπολίστες καλούσαν τις διοικήσεις των ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ να παραιτηθούν.

«Εάν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε,» κατέληγε συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών.

«Θα περιμέναμε από τη διοίκηση του ΠΣΑΚ να στέλνει μήνυμα ενότητας του χώρου μας,» τονίζεται μεταξύ άλλων στην απάντηση του ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: «Θα περιμέναμε από τη διοίκηση του ΠΣΑΚ ως υπεύθυνο συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών, σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον του επαγγελματικού μπάσκετ στη χώρα μας αντί για άναρθρες κραυγές, να στέλνει μήνυμα ενότητας του χώρου μας.

Γνωρίζουμε όλοι τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί στην κοινωνία και στην οικονομία λόγω της πανδημίας του COVID-19. Ο ΕΣΑΚΕ και τα μέλη του, οι ΚΑΕ της Basket League και οι ιδιοκτήτες των ομάδων, προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ και κατ' επέκταση όλες τις θέσεις εργασίας στον χώρο.

Σε αυτήν την προσπάθεια, θα αναμέναμε ότι ο ΠΣΑΚ θα ήταν συμπαραστάτης, εξασκώντας φυσικά τον θεσμικό του ρόλο να προασπίζεται τα δικαιώματα των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών. Αντί γι’ αυτό παρατηρούμε με έκπληξη τον ΠΣΑΚ να υπονομεύει τις ενέργειες του ΕΣΑΚΕ για τη δημιουργία των καλύτερων δυνατών προϋποθέσεων διεξαγωγής του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

Ο ΠΣΑΚ ζητά τις παραιτήσεις του προεδρείου του ΕΣΑΚΕ. Και ρωτάμε ευθέως: Σε αυτή την περίοδο δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος ποιά σκοπιμότητα θα εξυπηρετούσε μια τέτοια κίνηση;

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η ανάρτηση στα social media του ΠΣΑΚ εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και έχει άλλες στοχεύσεις. Ελπίζουμε ότι απλά ήταν μια πολύ κακή στιγμή στην πιο ακατάλληλη περίοδο για το επαγγελματικό μπάσκετ.

Εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020, 18:43