Την ανωτερότητα της νέας Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Ισπανίας στον τελικό παραδέχτηκε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, Σέρχιο Ερνάντες, στη συνέντευξη Τύπου. «Δεν χάσαμε το χρυσό, πήραμε το ασημένιο» δήλωσε ο Ερνάντες για να υπενθυμίσει πως αυτή είναι στιγμή χαράς τόσο για τον ίδιο όσο και για τους παίκτες του, παρά την ήττα στον τελικό από την παρέα του Ρίκι Ρούμπιο.

Ο Νικόλα Λαπροβίτολα εξήγησε ότι πλέον η ομάδα του πρέπει να ανέβει επίπεδο για να έχει συνέπεια και συνέχεια στις επόμενες διοργανώσεις, αρχής γενομένης… στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σέρχιο Ερνάντες δήλωσε: «Σχετικά με το παιχνίδι, η Ισπανία έπαιξε καλύτερα από εμάς. Το πλάνο της ήταν τέλειο, η εκτέλεσή τους τέλεια. Είχαν μεγαλύτερο ροτέισον και περισσότερη εμπειρία. Ήταν καλύτεροι από την Αργεντινή. Δεν θα ψάξουμε δικαιολογίες, θέλαμε να κερδίσουμε. Αισθανόμασταν υπέροχα πριν από τον αγώνα, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Η Ισπανία ήταν η καλύτερη ομάδα απόψε. Στο τουρνουά παίξαμε όσους βρέθηκαν μπροστά μας, τη Σερβία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, ομάδες του Top-10 παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ. Θα ξεχάσω σύντομα τον τελικό, θα συγχαρώ την Ισπανία.

Εμείς δεν χάσαμε το χρυσό, κερδίσαμε το ασημένιο μετάλλιο και αισθάνομαι περήφανος για τους παίκτες μου. Είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Είμαι 55 ετών, έχω παίξει σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά είμαι ακόμη εδώ και είμαι και πολύ χαρούμενος για τη θέση που έχω. Ο Λαπροβίτολα ήταν MVP με τη Μπανταλόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης τον άρπαξε, έτσι συμβαίνει και έτσι θέλω να γίνεται με όλους τους παίκτες μου. Ποιος ήξερε πριν από λίγα χρόνια τον Γκάμπριελ Ντεκ. Τον βλέπετε τώρα πως παίζει; Παίξαμε με ομάδες που είχαν μεγέθη, όλοι οι αντίπαλοί μας ήταν μεγαλύτεροι από εμάς, ακόμη και η Νιγηρία και η Κορέα. Η Ισπανία παίζει όμως τρομερή ομαδική άμυνα, έξυπνη, πάντα παίζουν έξυπνα».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Από την πλευρά του, ο Νίκολας Λαπροβίτολα είπε: «Νομίζω ότι κάναμε μια φοβερή προσπάθεια στη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων, παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ σε αυτό το τουρνουά. Δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε και να πάμε στο επόμενο επίπεδο. Μετά από αυτό το τουρνουά θα αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε τι κάναμε σε αυτή τη διοργάνωση. Ήρθαμε στην Κίνα για να δείξουμε το παιχνίδι μας, να μάθει ο κόσμος ποια είναι η Αργεντινή. Ουδείς πόνταρε σε εμάς, φτάσαμε όμως στον τελικό και πήραμε το ασημένιο μετάλλιο. Τώρα πρέπει να κάνουμε κάποια βήματα προς τα εμπρός, ώστε το επόμενο καλοκαίρι να πάρουμε άλλο ένα μετάλλιο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης