Με διευκρινιστική της ανακοίνωση, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ενημέρωσε πως όποια ΚΑΕ δεν δηλώσει συμμετοχή στην Basket League (A1 ανδρών) δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α2, αλλά μόνο στη Β΄ εθνική.

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Κωστή Ζομπανάκη να μη συνεχίσει να χρηματοδοτεί το Ρέθυμνο που εκτός απροόπτου θα υποχρεώσει τους Κρήτες να δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία, η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΚ δεν αφήνει… περιθώρια για συμμετοχή στο δεύτερο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Τα κριτήρια συμμετοχής που θεσπίστηκαν από τον ΕΣΑΚΕ είναι πιθανό να υποχρεώσουν και άλλες ΚΑΕ σε αποχώρηση από την Α1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωσή της η ΕΟΚ αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφασίζει ότι στη περίπτωση που ομάδα Κ.Α.Ε. της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών δεν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα αυτής της Κατηγορίας δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α2 Εθνική κατηγορία, παρά μόνο στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, ως αθλητικό σωματείο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης