«Δεν συνωμοτήσαμε με την Ανγκόλα»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014, 19:14
«Δεν συνωμοτήσαμε με την Ανγκόλα»
Η FIBA ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για το παιχνίδι ανάμεσα στην Αυστραλία και την Ανγκόλα, ωστόσο η ομοσπονδία των «καγκουρό» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αρνείται τις κατηγορίες και εξαπολύει τη δική της επίθεση:

Η ανακοίνωση:


«Η ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης της Αυστραλίας αρνείται κατηγορηματική κάθε υπόδειξη πως οι «Βoomers» συνωμότησαν για να κατευθύνουν το αποτέλεσμα του αγώνα μεταξύ Αυστραλίας και Αγκόλας

Η ομάδα μπήκε στο παιχνίδι για το κερδίσει – απλά και ξεκάθαρα.

Οι αντίθετοι ισχυρισμοί είναι ευρείες υποθέσεις, που προσβάλλουν την αθλητική κουλτούρα της χώρας αλλά τους παίκτες που έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό στο τουρνουά. Έχουν απόλυτο άδικο.

Η ομοσπονδία μας, έχει εκθέσει την άποψη της στη FIBA, εξηγώντας τους λόγους της απόφασης να ξεκουράσει τους τραυματισμένους παίκτες και να μειώσει το χρόνο συμμετοχής των πιο κουρασμένων αθλητών στον τελευταίο αγώνα του Group D.

Η απόφαση στηρίχθηκε σε σαφείς ιατρικές υποδείξεις.

Η υγεία και η ευημερία των παικτών μας είναι υψίστης σημασίας. Το πρόγραμμα της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου με πέντε παιχνίδια σε έξι μέρες είναι, πολύ απλά, εξαντλητικό.

Είναι μεγάλο βάρος για τους αθλητές- γι” αυτό και η FIBA επιτρέπει ρόστερ 12 παικτών.

Η ομοσπονδία της Αυστραλίας θα συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα την FIBA.

Και αφήστε μας να ξεκαθαρίσουμε κάτι σε αυτό το σημείο: εμείς, ως Αυστραλοί, αγωνιζόμαστε πάντα με τον πιο σωστό τρόπο. Οι «Βoomers» φημίζονται για την επιμονή, την ανταγωνιστικότητα και την θέληση τους για τη νίκη.

Υποστηρίζουμε την καθαρότητα και πάνω από όλα την ακεραιότητα του αθλήματος και είμαστε υπέρ του εξονυχιστικού ελέγχου της FIBA γιατί ανυπομονούμε να δοθεί ένα τέλος σε αυτούς τους ανακριβείς ισχυρισμούς».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014, 19:17