Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το κρίσιμο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, στη διάρκεια του οποίου ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν για την ομάδα που θα αντικαταστήσει την ΚΑΕ Ολυμπιακός στη Basket League (σ.σ.: αυτή τη στιγμή υπάρχουν 13 ομάδες στην Basket League και μένει κενή μία θέση).

Στο ΔΣ του Συνδέσμου αποφασίστηκε να καλυφθεί το κενό μέσω wild card και να δοθεί σε ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη ή την τέταρτη θέση της φετινής Α2, δηλαδή σε μία εκ των Καστοριάς ή Καρδίτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως η συγκεκριμένη wild card, όπως ξεκαθαρίστηκε από τον ΕΣΑΚΕ, δεν θα καταλήξει στους Πειραιώτες, καθώς, δεν μπορεί να πάει σε ομάδα που υποβιβάστηκε από την πρώτη κατηγορία.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ήδη δημιουργήθηκε μια πενταμελής επιτροπή που θα εξετάσει τα στοιχεία εκείνων που θα ζητήσουν την wild card. Η επιτροπή απαρτίζεται από τον Χρήστο Μήλα (Προμηθέας), τον Σταύρο Ελληνίαδη (Ιωνικός) και τρία μέλη της ΕΟΚ.

Από ‘κει και πέρα, στο ΔΣ αποφασίστηκε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Ιουνίου του 2020, καθώς ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης