Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ στη χθεσινή συνεδρίαση (21/7) αποφάσισε πως το πρωτάθλημα της Basket League θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου, με την κλήρωση να διεξάγεται τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, οπότε θα προκύψει και το πρόγραμμα.

Επίσης το ζήτημα των «6+1» ξένων που απασχόλησε τις τελευταίες μέρες αθλητές και ομοσπονδία δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, κάτι που σημαίνει ότι και στο επόμενο πρωτάθλημα κάθε ομάδα θα έχει στη διάθεσή της έξι ξένους (Αμερικανούς ή κοινοτικούς) παίκτες, ενώ εξακολουθούν να ισχύουν και οι 3 αλλαγές ανά γύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποφασίστηκε ακόμα η τέλεση του Super Cup για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Φέτος θα διεξαχθεί στην Πάτρα (25-26/9), έδρα του κατόχου Προμηθέα. Πέρα από τους Πατρινούς, στο Final Four θα λάβουν μέρος ο Παναθηναϊκός, το Λαύριο και η ΑΕΚ.

 Συζητήθηκε επίσης και το ενδεχόμενο να υπάρχει μία έξτρα αλλαγή, σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού, συνυπολογίζοντας και την Covid-19, αλλά ούτε αυτό προκρίθηκε.

Στο Δ.Σ. έδωσαν το παρών και οι δύο νέες προσθήκες, ο Απόλλωνας Πάτρας, αλλά και ο Ολυμπιακός, με τον γενικό διευθυντή του, Νίκο Λεπενιώτη, και τον νομικό σύμβουλο της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα αποφασίστηκε η ανανέωση της συνεργασίας χορηγίας με την κορυφαία ελληνική εταιρεία πετρελοειδών EKO, η οποία σταθερά βρίσκεται στο πλευρό του ΕΣΑΚΕ από το 2018 και την αναβίωση του θεσμού του All Star Game.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης