Δύο παίκτες του Παναθηναϊκού και ένας από τον Ολυμπιακό, Πανιωνιο και Περιστέρι συμπεριελήφθησαν στην κορυφαία πεντάδα της Basket League.

Oι «πράσινοι» Νικ Καλάθης και Ιωάννης Παπαπέτρου αναδείχθηκαν κορυφαίοι στις θέσεις «1» και «3», στο «2» ο γκαρντ του Πανιωνίου, Ντέβιον Μπέρι, στο «4» ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος του Περιστερίου και στο «5» ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού, Νίκολα Μιλουτίνοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού βρίσκεται για τρίτη διαδοχική σεζόν στην καλύτερη πεντάδα της Α1, ενώ ο Μιλουτίνοφ για δεύτερη.

Ο Καλάθης που αναδείχθηκε για τρίτη συνεχή αγωνιστική χρονιά και MVP του πρωταθλήματος, πρώτευσε σε όλες τις ψηφοφορίες για την καλύτερη πεντάδα.

Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών, συγκέντρωσε 18 προτιμήσεις (69,23%). Σε εκείνη των δημοσιογράφων πήρε 36 ψήφους (80%), ενώ στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού συγκέντρωσε 516 προτιμήσεις (62,01%). Ο αρχηγός των «πρασίνων» ήταν ο κορυφαίος δημιουργός του Πρωταθλήματος, καθώς ήταν πρώτος στις ασίστ τόσο στην κανονική περίοδο (με 151), όσο και στα πλέι οφ (με 70).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντέβιον Μπέρι ήταν πρώτος σε αξιολόγηση παίκτης της κανονικής περιόδου (συγκεντρώνοντας στο ranking 464 βαθμούς συνολικά) και δεύτερος σκόρερ με 463 πόντους. Στη ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων συγκέντρωσε 5 προτιμήσεις (19,23%).

Σε εκείνη των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης 8 ψήφους (17,78%) και στην ψηφοφορία του κοινού 30 (4,02%).

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν πρώτος στις προτιμήσεις του κοινού για τις θέσεις των φόργουορντ με 251 ψήφους (30,16%) και δεύτερος στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων της Basket League συγκεντρώνοντας 6 ψήφους (23,07%).

Στη ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ, ο 25χρονος φόργουορντ των Πρωταθλητών και των Κυπελλούχων Ελλάδας πήρε 6 ψήφους (13,3%).

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν πρώτος στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων για τις θέσεις των φόργουορντ, συγκεντρώνοντας 13 προτιμήσεις (50%) και σε εκείνη των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης 21 ψήφους (42,85%).

Στη ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού ο 35χρονος φόργουορντ του Περιστερίου συγκέντρωσε 115 προτιμήσεις (13,82%).

Ο Μιλουτίνοφ ήταν ο τρίτος σε αξιολόγηση παίκτης της κανονικής περιόδου της Basket League συγκεντρώνοντας συνολικά 448 βαθμούς στο ranking.

Ο 25χρονος Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού ήταν πρώτος σε όλες τις ψηφοφοφορίες. Στη ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών ο Μιλουτίνοφ συγκέντρωσε 13 προτιμήσεις (50%). Στη ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ πήρε 14 ψήφους (31,11%) και σε εκείνη του φίλαθλου κοινού 201 (26,91%).

Τα μέλη της καλύτερης πεντάδας αναδείχθηκαν ύστερα από ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των ΚΑΕ της Basket League (που διαμορφώνουν το αποτέλεσμα κατά 60%), εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και το φίλαθλο κοινό μέσω ψηφορορίας στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης