Οι απόψεις για τη συνέχιση της σεζόν στις αθλητικές διοργανώσεις ή την οριστική διακοπή αυτών διίστανται σε παγκόσμιο επίπεδο, με διαφοροποιήσεις να παρατηρούνται τόσο ανά άθλημα, όσο και ανά εθνικό πρωτάθλημα.

Στο ελληνικό μπάσκετ, σε επίπεδο Basket League, oι ΚΑΕ έχουν ήδη αποφασίσει ομόφωνα την πρόωρη ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, αλλά στην Α2 Ανδρών φαίνεται πως είναι μεγάλος ο αριθμός των παικτών που επιθυμούν να συνεχιστεί η σεζόν… για οικονομικούς προφανώς λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την απόφαση θα τη λάβει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), μετά και την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η οποία, εφόσον υπερψηφιστεί, θα προσφέρει τη δυνατότητα σε Ομοσπονδίες ή Λίγκες να τροποποιήσουν τους κανονισμούς και τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων που διοργανώνουν, λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει προκληθεί από την πανδημία.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) έλαβε την απόφαση να μαζέψει υπογραφές από παίκτες της Α2 κατηγορίας με στόχο την πίεση για να συνεχιστεί η φετινή σεζόν στο δεύτερο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ των ανδρών.

Ο ΠΣΑΚ είχε ταχθεί υπέρ της ολοκλήρωσης της σεζόν και στην Basket League, ακόμα κι αν αυτό συνεπαγόταν τη διεξαγωγή αγώνων μέσα στον Ιούλιο. Ακόμα πάντως κι αν ο ΠΣΑΤ αντιτίθεται στη διακοπή του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών, την απόφαση θα λάβει η ΕΟΚ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, καθώς η υγεία των αθλητών αποτελεί προτεραιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης