Απέραντη θλίψη σκόρπισε στον χώρο του μπάσκετ η είδηση ότι ο μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ Στέφαν Γέλοβατς έχασε τη μεγάλη μάχη που έδινε εδώ και περίπου έναν μήνα για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Σέρβος πάουερ φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος στις 14 Νοεμβρίου υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο στην προπόνηση της Ένωσης, πέθανε σε ηλικία μόλις 32 ετών, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννημένος στις 8 Ιουλίου του 1989 στο Νόβι Σαντ, ο Γέλοβατς έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην ΚΚ Βιζούρα.

Στη συνέχεια έπαιξε σε Μέγκα Βιζούρα, Ερυθρό Αστέρα, Αντάλια, Καζέρτα, Λιέτουβος Ρίτας, Σαραγόσα, Νίζνι, Μπάμπεργκ, Γκαζιαντέπ, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Ιαπωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ΑΕΚ ήρθε το φετινό καλοκαίρι, εν τούτοις στις 14 Νοεμβρίου ο Σέρβος φόργουορντ, που κοιτούσε τον κόσμο από τα 2,08 μ., υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Για αρκετές ημέρες νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όντας σε καταστολή, με την οικογένειά του να βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του. Εν τέλει στις 2 Δεκεμβρίου οι δικοί του άνθρωποι πήραν την απόφαση να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του, όπου τελικά σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, o Γέλοβατς είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

Πώς να τα βάλεις με τα κελεύσματα της μοίρας; Πώς να συμβιβαστείς με τα ακατανόητα;

Το γελαστό παιδί μας έφυγε…

ΤΡΑΓΩΔΙΑ… Ανείπωτος ο πόνος. Το θλιβερό μαντάτο έφτασε πριν λίγο από τη Σερβία.

Ο μαχητής μας, ο αδερφός μας, ο Stevan έγινε άγγελος. Πέταξε στους ουρανούς…

17 Αυγούστου 2021. Πάτησε Λιόσια. Μας χάρισε απλόχερα το χαμόγελο. Δύσκολοι οι καιροί. Το είχαμε όλοι ανάγκη.

14 Νοεμβρίου 2021. Πάγωσε ο χρόνος. Ο αδερφός μας άρχισε να δίνει την πιο μεγάλη μάχη της ζωής του.

Αντλούσε δύναμη η ομάδα από τον αγώνα του. Από το πάθος του. Από την προσδοκία. Από την ελπίδα.

5 Δεκεμβρίου 2021. 22 ημέρες μετά δηλαδή… Η άνιση μάχη τελείωσε. Ο Stevan δεν άντεξε…

Τι να πεις στην οικογένειά του τώρα; Στους γονείς του; Στην αδερφή του, στη σύντροφο;

Τσακισμένη και η αθλητική του οικογένεια, η Α.Ε.Κ. Πώς να συνειδητοποιήσει ότι έχασε το παλικάρι της;

«Άγγελε συ που κάπου εδώ γύρω πετάς πολυπαθής και αόρατος, πιάσε μου το χέρι, χρυσωμένες έχουν τις παγίδες οι άνθρωποι…», έγραψε ο ποιητής.

Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς. Δεν υπάρχουν…

Η Ιστορία του ενδόξου Σωματείου μας συνυφυσμένη με τα δύσκολα και τις τραγωδίες, αλλά, Χάρε, το παράκανες…

«Σπάσε καρδιά μου εχάθη το γελαστό παιδί…»

Καλό κατευόδιο, αδερφέ μας!

Συλλυπητήρια των ομάδων για τον θάνατο του Γέλοβατς

Η είδηση του θανάτου του Γέλοβατς σκόρπισε απέραντη θλίψη στον χώρο του μπάσκετ, και όχι μόνο, με τις ομάδες να εκδίδουν ανακοινώσεις προκειμένου να εκφράσουν την οδύνη τους για τον χαμό ενός τόσο νέου ανθρώπου.

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Η κιτρινόμαυρη οικογένεια θρηνεί! Καλό σου ταξίδι, Στέφαν! Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!».

Ερασιτεχνική ΑΕΚ: «Απέραντη θλίψη… Ανείπωτος πόνος… Δεν υπάρχουν λόγια… Ο Stevan δεν μένει πια εδώ… Έγινε άγγελος και πέταξε ψηλά… Η ΑΕΚ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του, καθώς και στην αθλητική του οικογένεια, το μπασκετικό τμήμα της Βασίλισσας… Καλό ταξίδι, αδερφέ μας…».

ΕΟΚ: «Το νήμα της ζωής κόπηκε πολύ άδικα και πρόωρα για τον Στέφαν Γέλοβατς. Μόλις στα 32 του χρόνια, ο Σέρβος παίκτης, που είχε έρθει φέτος στη χώρα μας για να ενισχύσει την ΑΕΚ, άφησε την τελευταία του πνοή στην πατρίδα του. Εκεί μεταφέρθηκε πριν από λίγες μέρες, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειάς του, μετά το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί στις 14 Νοεμβρίου και το οποίο αποδείχθηκε μη αναστρέψιμο. Τα λόγια είναι φτωχά σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν την οδύνη τους για το τραγικό νέο και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους ανθρώπους της ΑΕΚ που ήταν τους τελευταίους μήνες η μπασκετική του οικογένεια».

Euroleague: «Η οικογένεια της Euroleague θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του Stevan Jelovac που έφυγε από τη ζωή στη νεαρή ηλικία των 32 ετών».

ΕΣΑΚΕ: «Δεν υπάρχουν λόγια όταν ένας τόσο νέος άνθρωπος, πρόσχαρος και προσηνής όπως τον είχαμε συναντήσει στην εκδήλωση για την Παρουσίαση του 30ού Επαγγελματικού Πρωταθλήματος φεύγει από τη ζωή. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στην οικογένεια, στους οικείους του Στέφαν Γέλοβατς και σε όλους τους ανθρώπους της ΚΑΕ ΑΕΚ. Θα θυμόμαστε τον Στέφαν γιατί τον νιώσαμε σαν δικό μας φίλο έστω και εάν το διάστημα που τον γνωρίσαμε ήταν, δυστυχώς, σύντομο».

ΚΑΕ Ολυμπιακός:  «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον απροσδόκητο θάνατο του παίκτη της ΑΕΚ Στέφαν Γέλοβιτς, σε ηλικία μόλις 32 ετών. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, αλλά και στην ΑΕΚ. Καλό ταξίδι Στέφαν…».

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απώλεια του Στέφαν Γέλοβατς. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον χαμό ενός νέου ανθρώπου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένειά του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους».

ΚΑΕ Άρης: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απώλεια του Στέφαν Γέλοβατς. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον χαμό ενός νέου ανθρώπου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένειά του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους».

ΚΑΕ Ιωνικός: «Ο Ιωνικός Νικαίας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Stevan Jelovac και στους οικείους του, αλλά και στην οικογένεια της ΚΑΕ ΑΕΚ που πενθεί. Η σκέψη μας είναι μαζί σας».

ΚΑΕ Προμηθέας: «Η ΚΑΕ Προμηθέας εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της για τον άδικο χαμό του καλαθοσφαιριστή της ΑΕΚ Stevan Jelovac. Σύσσωμη η οικογένεια του Προμηθέα εύχεται κουράγιο στους οικείους του. Καλό παράδεισο…».

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Είναι από εκείνες τις στιγμές που δεν υπάρχουν λόγια. Μόνο θλίψη για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου, του Στέφαν Γέλοβατς, που έφυγε από τη ζωή τόσο πρόωρα. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του Στέφαν Γέλοβατς. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, αλλά και στην οικογένεια της ΑΕΚ, που πενθεί, όπως άλλωστε και ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η σκέψη μας είναι μαζί τους…».

ΚΑΕ Ηρακλής: «Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απώλεια του Στέφαν Γέλοβατς. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του, αλλά και στην οικογένεια της ΑΕΚ, που θρηνεί το χαμό του. Καλό ταξίδι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης