Το ενδεχόμενο να ζητήσει από την FIBA να φιλοξενήσει το Final 4 του Basketball Champions League στα Λιόσια εξετάζει πολύ σοβαρά η ΑΕΚ. Ο Μάκης Αγγελόπουλος το έχει στο μυαλό του εδώ και καιρό και το πιθανότερο είναι να κατατεθεί επίσημα υποψηφιότητα.

Υπενθυμίζεται πως η «Ένωση» είχε φιλοξενήσει το Final 4 τον Μάιο του 2018, όταν και κατέκτησε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ το τρόπαιο, ενώ δύο χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2020, εν μέσω πανδημίας, είχε διοργανώσει και το Final 8 της διοργάνωσης, αλλά σε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα λόγω των περιοριστικών μέτρων, με την Μπούργος να νικά τους «κιτρινόμαυρους» στον τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως η FIBA σε αντίθεση με την πρακτική παλαιότερων ετών, ενδέχεται να επιλέξει έδρα για το Final 4 πριν καν προκύψουν οι τέσσερις ομάδες της τελικής φάσης.

Θυμίζουμε πως η ΑΕΚ εξασφαλίζει την πρόκριση στα playoffs με νίκη επί της Γαλατάσαραϊ την Τετάρτη στα Λιόσια, ενώ αν κάνει το 2/2 στην έδρα της νικώντας στις 21 Μαρτίου και τη Μάλαγα, θα έχει πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης