Με ανακοίνωση, η ΚΑΕ ΑΕΚ, εκφράζει δυσαρέσκεια για την μη τήρηση του ιατρικού απορρήτου από κάποια ΜΜΕ αναφορικά στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Μπράιαν Ανγκόλα, για το οποίο ενημέρωσαν οι «κιτρινόμαυροι» νωρίτερα σήμερα (16/1).

Οι «κιτρινόμαυροι» ευχήθηκαν περαστικά στον Κολομβιανό φόργουορντ εξηγώντας πως «για άλλη μία φορά θα διαχειριστούμε με ψυχραιμία τα αναπόφευκτα». Λόγω του προβλήματος υγείας ο Αγκόλα τίθεται εκτός δράσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρει:

«H AEK BC με αίσθημα ευθύνης για ακόμη μία περιπέτεια, εκ των πολλών που έχουν πλήξει την εφετινή περίοδο την Ομάδα μας, ανακοίνωσε σήμερα (16/01), ότι ο αθλητής μας Μπράιαν Ανγκόλα διεγνώσθη με πρόβλημα υγείας.

Θεωρήσαμε αυτονόητο, ότι τα ΜΜΕ θ’ αντιμετωπίσουν με διακριτικότητα το θέμα, και θα σεβαστούν το “ιατρικό απόρρητο” και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Αυτό άλλωστε επιτάσσει το καθήκον, αλλά και ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς, πέσαμε έξω…

Σε κάθε περίπτωση, πέρα από τα γραφόμενα και τους κώδικες, το αξιακό μέγεθος του καθενός κρίνεται/προσδιορίζεται από τους άγραφους νόμους, που στοιχειοθετούν την Ηθική, κι αυτή τη στάση ας την κρίνει η κοινωνία.

Ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό, ότι μόνον η ΑΕΚ BC, σε συνεργασία με τους ιατρούς και τον αθλητή, θα πληροφορεί για πραγματικά γεγονότα μέσω των επίσημων social media της ΚΑΕ, όπως έπραξε και σε άλλες περιπτώσεις. Ούτε “λιποθυμίες”, ούτε “αγωγές”, ούτε “χρόνοι αποθεραπείας”, ούτε τίποτε εξ όσων αναγράφονται τις τελευταίες ώρες “υπάρχουν”, “συνέβησαν”, “ισχύουν”.

Η ΑΕΚ ΒC και ο αθλητής παρακαλούμε τους πάντες να σεβαστούν τις στιγμές, και ν’ ανταποκριθούν στην εύλογη επιθυμία μας να ενημερώνουμε εμείς για θέματα υγείας.

Πολλάκις ζητήσαμε τα αυτονόητα στην επώδυνη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αλλά από μερίδα εκπροσώπων των ΜΜΕ δεν υπήρξε ανταπόκριση. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Σε θέματα δε, υγείας, δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής. Είναι ανθρώπινο καθήκον μας η προάσπιση των δικαίων. Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη συνιστά μονόδρομο. Ως εκ τούτου, επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας απέναντι σε ετερόκλητες συμπεριφορές, που αφορούν σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων και καταγραφή ανακριβών ειδήσεων, πολλώ δε μάλλον για θέματα υγείας.

Διαβεβαιώνουμε τον υπερήφανο κόσμο της Ομάδας μας, ότι για άλλη μία φορά θα διαχειριστούμε με ψυχραιμία τα αναπόφευκτα.

Ευχόμαστε ξανά περαστικά στον Μπράιαν και γρήγορα να επιστρέψει στις επάλξεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης