Την πρώτη ήττα της στα πλέι οφ του Basketball Champions League, υπέστη η ΑΕΚ, η οποία υποχώρησε στη δεύτερη θέση του 11ου ομίλου. Η Ένωση ηττήθηκε 91-73 από τη Στρασμπούρ στο Rhenus Sport, για την 4η αγωνιστική, με τους Γάλλους να μπαίνουν και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης με ρεκόρ 1-3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ΑΕΚ (2-1), Στρασπούρ (1-3) και Τουρκ Τελεκομ (1-3) ισοβαθμούν με 5 βαθμούς, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ένα ματς λιγότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη φορά οι απουσίες «στοίχησαν» στην Ένωση, η οποία στην προθέρμανση του αγώνα είδε τον Δημήτρη Μαυρειδή να προσθέτει και το δικό του όνομα στη λίστα απόντων (Ζήσης, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Μορέιρα, Γόντικας), λόγω σπασμών στη μέση.

Οι επιπλέον βοήθειες, κυρίως στην «κιτρινόμαυρη» επίθεση, όπου πάλευαν μόνοι οι Κιθ Λάνγκφορντ (18π.) και Κίνγκσλεϊ Μόουζες (15π.), βοήθησαν τη Στρασμπούρ να «δέσει» την άμυνά της στην επανάληψη και περιορίζοντας την ΑΕΚ στους 28 πόντους (13 στο γ’ δεκ. και 15 στο δ’ δεκ.) να φτάσει άνετα στο τελικό 91-73. Με το +18, μάλιστα, οι Γάλλοι κάλυψαν και τη διαφορά της ήττας τους στο ΟΑΚΑ (77-68).

Πλέον η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ, Νίζνι, απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής του 11ου ομίλου και μάλιστα αήττητη, με την Ένωση να στοχεύει σε ένα σπουδαίο «διπλό» την Πέμπτη (25/3), το οποίο θα της επιτρέψει να πιάσει τους Ρώσους στην κατάταξη και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τα δεκάλεπτα: 31-18, 52-45, 73-58, 91-73.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης