Στο κλειστό γυμναστήριο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα διεξαχθεί, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, το final-8 του FIBA Champions League για την περίοδο 2019-20.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα (2/9) το μεσημέρι στο “Χίλτον”, παρουσία του υφυπουργόυ Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Αττικής και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, Νικόλαου Πέππα, του εκτελεστικού διευθυντή του FIBA Champions League, Πατρίκ Κομνηνού, του γενικού γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, και του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διοργανωτές τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι πρόθεσή τους είναι οι αγώνες να διεξαχθούν με έναν αριθμό φιλάθλων στις εξέδρες, όμως ξεκαθάρισαν ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφασιστεί ακόμη, καθώς είναι συνάρτηση των επιδημιολογικών δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση, θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τόσο για τις συμμετέχουσες ομάδες, όσο και για τους θεατές (αν τελικά επιτραπεί η παρουσία τους).

 

Είδηση έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αποκαλύπτοντας πως «εντός του επόμενου χρόνου το ΟΑΚΑ θα αλλάξει όψη». «Το ΟΑΚΑ αρχίζει και αλλάζει όψη. Είναι φωτεινότερο και αρχίζει να θυμίζει τις παλαιές καλές του ημέρες. Μέσα στον επόμενο χρόνο, τα αποτελέσματα στο ΟΑΚΑ θα είναι εντονότερα!» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοργάνωση του final-8 στο ΟΑΚΑ κοστολογείται στο 1,5 εκατ. ευρώ, όπως εξήγησε ο Πατρίκ Κομνηνός. Ένα σεβαστό ποσό θα προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η Περιφέρεια θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της, όχι προφανώς για όλο τον ποσόν, αλλά με ένα σεβαστό ποσόν γιατί μας ενδιαφέρει η φήμη της χώρας μας, η φήμη της Αττικής μας και θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Οι δύο εναπομείναντες αγώνες από τους οποίους θα προκύψουν οι δύο τελευταίες ομάδες από τις συνολικά οκτώ θα διεξαχθούν στις 16 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, στην Τενερίφη θα διεξαχθεί ο αγώνας Τενερίφη-Οστάνδη και στην Ντιζόν θα λάβει χώρα ο αγώνας Ντιζόν-Νίζνι Νόβγκοροντ. Δεδομένο είναι πως η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την τσεχική Νίμπουρκ στους «8», ενώ θα υπάρξει εν συνεχεία κλήρωση για τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης.

Οι διοργανωτές τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι πρόθεσή τους είναι οι αγώνες να διεξαχθούν με έναν αριθμό φιλάθλων στις εξέδρες, όμως ξεκαθάρισαν ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφασιστεί ακόμη, καθώς είναι συνάρτηση των επιδημιολογικών δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση, θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τόσο για τις συμμετέχουσες ομάδες, όσο και για τους θεατές (αν τελικά επιτραπεί η παρουσία τους).

Στο ξενοδοχείο ”Hilton” θα καταλύσουν οι οκτώ αποστολές των ισάριθμων ομάδων, το οποίο θα είναι η αντίστοιχη «φούσκα» του ΝΒΑ. Όσοι ταξιδέψουν από το εξωτερικό στην Αθήνα για το final-8 θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ COVID-19, το οποίο θα πρέπει να έχουν κάνει 72 ώρες πριν ταξιδέψουν για την Ελλάδα. Εντός της «φούσκας» θα υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού οι συμπτωματικοί αθλητές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής βρεθεί θετικός θα τίθεται σε καραντίνα και θα ακολουθεί ιχνηλάτηση των επαφών του. Όπως δε τόνισε ο Πατρίκ Κομνηνός δεν τίθεται θέμα αναβολής αγώνα, αλλά μόνο απομόνωση του αθλητή και συμμετοχή στις αναμετρήσεις όσων τα αποτελέσματα των τεστ είναι αρνητικά. Όσοι δεν διαμένουν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα μετακινούνται με ειδικά αποστειρωμένα πούλμαν.

Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γνωρίζει η ΚΑΕ ΑΕΚ, αν θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. «Χρειαζόμαστε 24 ώρες για να τυπώσουμε και να διαθέσουμε τα εισιτήρια,» είπε ο Μάκης Αγγελόπουλος που εξήγησε επίσης πως θα υπάρχει πλήρης ταυτοποίηση των φιλάθλων, με συγκεκριμένη ονομαστική θέση. «Το ΟΑΚΑ θα είναι το ασφαλέστερο μέρος για να βρίσκεται κάποιος εκείνες τις ημέρες» πρόσθεσε ο πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων».

Από την πλευρά του, ο Πατρίκ Κομνηνός εξήγησε πως στην περίπτωση που όλοι απεύχονται, να διοργανωθεί δηλαδή το final-8 χωρίς φιλάθλους, τότε «θα πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί αυτό. Γιατί το κόστος της διοργάνωσης είναι δεδομένο και ανελαστικό. Δεν θα βάλουμε φωτισμό χαμηλότερης ποιότητας επειδή δεν θα έχουμε φιλάθλους. Ίσως σε αυτή την περίπτωση να πρέπει να βάλουμε και καλύτερης ποιότητας φωτισμό για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ένα τηλεοπτικό θέαμα ύψιστης ποιότητας. Δεν θα κάνουμε εκπτώσεις και αν δεν υπάρχουν έσοδα υπάρχει θέμα. Θα είναι κάτι το οποίο θα κληθούμε από κοινού με την ΑΕΚ και τις υπόλοιπες αρχές που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί. Και επειδή η προηγούμενη διοργάνωση που έγινε εδώ στην Αθήνα, το 2018, θέλουμε και η φετινή να είναι εξίσου επιτυχημένη. Είναι σίγουρα κάτι που παρακολουθούμε και μας απασχολεί».

Καταληκτική ημερομηνία για εμάς είναι αυτή που θα μας επιτρέψει να διοργανώσουμε τα προαπαιτούμενα για την παρουσία φιλάθλων. Μπορεί να προέρχομαι από την Ελλάδα, αλλά εδώ εκπροσωπώ την Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε είναι μία διοργάνωσή μας να συνδεθεί με μία αρνητική εξέλιξη κορονοϊού. Νομίζω ότι είναι αυτονόητο. Οπότε θα δείξουμε απόλυτο σεβασμό και πειθαρχία σε όποιες αποφάσεις πάρει η ελληνική Κυβέρνηση και οι αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές. Παρακολουθούμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην υπόλοιπη Ευρώπη αναφορικά με την επιστροφή των φιλάθλων, δεν θέλουμε να βρεθούμε εξαπίνης όταν παρθεί μία απόφαση, οπότε κάνουμε τον δικό μας σχεδιασμό. Παραδείγματος χάρη, αν υπάρξει μία παρουσία φιλάθλων που αναγνωρίζουμε πως μάλλον θα είναι περιορισμένος ο αριθμός, ξέρουμε ήδη πως θα καλύψουμε τις υπόλοιπες θέσεις, έτσι ώστε να μην υπάρχει μετακίνηση φιλάθλων εντός του γηπέδου. Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά, είναι τα ίδια για τις 5 ημέρες. Οι φίλαθλοι θα μπαίνουν με επίδειξη της ταυτότητάς τους και θα πρέπει να κάθονται σε συγκεκριμένη θέση. ».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε: «Δεν έχω μάθει να κρύβομαι. Από την πρώτη στιγμή που αντιμετωπίσαμε το πρώτο κύμα κορονοϊού πήραμε ευθύνες. Μιλήσαμε με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ. Γίνεται μια συζήτηση και εμείς είμαστε ξεκάθαρα υπέρ να επιστρέψει ο κόσμος στις εξέδρες. Με ένα σχέδιο με ευθύνες, κανόνες και κυρώσεις. Όλη την προηγούμενη περίοδο ό,τι κάναμε το κάναμε με σεβασμό και συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο. Πέρα από τον ΕΟΔΥ συστήσαμε επιτροπή που συνεργάζεται με τον ΕΟΔΥ. Ό,τι έχουμε καταφέρει έχει γίνει με συνεννόηση. Θέλουμε κόσμο στις κερκίδες».

Αναφορικά στους φιλάθλους από τις υπόλοιπες χώρες θα αντιμετωπιστούν όπως οποιοσδήποτε άλλος ταξιδιώτης μπαίνει στη χώρα μας. Θα ακολουθηθούν τα πρωτόκολλα, όπως ακολουθούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Εφόσον προσέλθουν στο γήπεδο, τότε θα αντιμετωπιστούν όπως και όλοι οι υπόλοιποι φίλαθλοι.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε: «Πέρα από τις προθέσεις και τις διαθέσεις, υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα. Κάθε μέρα αξιολογούνται τα δεδομένα. Αυτό θα συμβεί και τώρα όσο πλησιάζουμε στη διοργάνωση. Πάντα σε συνεννόηση με τους επιδημιολόγους και πάντα έχοντας συγκεκριμένα πρωτόκολλα, ώστε να γίνουν οι αγώνες παρουσία κάποιων φιλάθλων. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το ορίσουμε τώρα. Τα πράγματα μεταβάλλονται συνεχώς. Όσο πλησιάζουμε στη διοργάνωση τόσο θα αξιολογούμε περισσότερα τα πράγματα. Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια των φιλάθλων».

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος ευχήθηκε να κατακτήσει ένα τρίτο συνεχόμενο διεθνές τρόπαιο τα δέκα τελευταία χρόνια η Ένωση και δεύτερο μέσα στο ΟΑΚΑ τονίζοντας ως προς την επιλογή της Αθήνας από τη FIBA πως «η Ελλάδα μέσα από την εξαιρετική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης κατάφερε να πείσει ότι είναι το ασφαλέστερο μέρος στην Ευρώπη για να διεξαχθεί αυτό το τουρνουά».

Οι δηλώσεις των παρισταμένων στο πάνελ στις αρχικές τοποθετήσεις τους έχουν ως εξής:

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο ο εκτελεστικός διευθυντής του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός, δήλωσε: «Ανακοινώνουμε την επιλογή της Αθήνας ως διοργανώτρια πόλη για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης του Basketball Champions League, του final-8, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου, στο ΟΑΚΑ. Υλοποιούμε σήμερα μια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Basketball Champions League που πάρθηκε πέρυσι στις 30 Μαρτίου, λίγο μετά την αναστολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, μια επιλογή που προφανώς δεν είναι η ιδανική για να ολοκληρωθεί μια σεζόν, αλλά ήταν σίγουρα η καλύτερη από όλες τις εναλλακτικές που είχαμε ενώπιόν μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί σήμερα με όποιον συζητάμε και βλέποντας τι επικρατεί γύρω μας νομίζω ότι πήραμε τη σωστή απόφαση, η οποία είχε ως στόχο την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου και την απονομή του τροπαίου. Βλέποντας τις προσπάθειες που γίνονται ανά τον κόσμο για να ολοκληρώνονται οι σεζόν, προσπαθούμε κι εμείς να κάνουμε αυτό. Δεν είναι εύκολη η υλοποίηση αυτής της απόφασης. Τα ευχαριστήρια, λοιπόν προς όλους τους εμπλεκόμενους είναι δεδομένα.

Επιλέξαμε την Αθήνα για δύο λόγους: Πρώτον, η άριστη συνεργασία που έχουμε μέχρι στιγμής με την ελληνική κυβέρνηση και οι διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει για τη δυνατότητα εισόδου, παραμονής και εξόδου όλων των αθλητικών αποστολών. Αυτό για εμάς είναι το προαπαιτούμενο για να διεξαχθεί μία αθλητική διοργάνωση. Άπαξ και έχουμε τις αποστολές των οκτώ ομάδων εδώ στην Αθήνα, μπορούμε να έχουμε final-8. Ερχόμαστε σε ένα περιβάλλον επίσης που τους τελευταίους μήνες έχει επιδείξει πάρα πολύ καλή αντιμετώπιση της πανδημίας και αυτό μας δίνει τα εχέγγυα για τη συνέχιση και την υλοποίηση αυτής μας της προσπάθειας.

Ο δεύτερος λόγος που ερχόμαστε βεβαίως στην Αθήνα είναι η εμπειρία που διαθέτει, τόσο η ΚΑΕ ΑΕΚ όσο και το ΟΑΚΑ, που επίσης μας δημιουργεί μία ασφάλεια και μας επιτρέπει να μην χρειάζεται να κάνουμε συνεχή ταξίδια. Θυμόμαστε όλοι το φάιναλ φορ του BCL το 2018 που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Ερχόμαστε, λοιπόν σε ένα περιβάλλον γνώριμο, το οποίο δεν απαιτεί πάρα πολλή προεργασία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλα τα στελέχη της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας για την απόλυτη στήριξή τους σε αυτήν την προσπάθεια, μια προσπάθεια κοινή, που μας επιτρέπει να προβάλουμε τη χώρα μας. Είναι ιδιαίτερη χαρά να έχουμε τη δυνατότητα να προβάλουμε τη δύσκολη αποστολή που έχει φέρει επιτυχώς εις πέρας μέχρι τώρα η χώρα μας. Ευχαριστώ προσωπικά και τον κύριο Μάκη Αγγελόπουλο και όλα τα στελέχη της ΚΑΕ ΑΕΚ γιατί μέσω της συνεργασίας αυτής, εμείς είμαστε συνδιοργανωτές αυτής της μεγάλης προσπάθειας και είμαστε πεπεισμένοι ότι βρισκόμαστε στο ιδανικό περιβάλλον για να φέρουμε εις πέρας αυτήν την αποστολή, η οποία έχει επιπρόσθετες δυσκολίες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού».

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, δήλωσε: «Εκτιμώ πως είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα σήμερα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και για τη χώρα μας. Αφενός έχουμε επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας και αφετέρουν αξίζει εύσημα η FIBA που αποφάσισε με κάθε κόστος να ολοκληρώσει τη διοργάνωση. Θεωρώ ότι για την αξιοπιστία μιας διοργάνωσης είναι σημαντικό να ολοκληρώνεται. Η Ελλάδα μέσα από την εξαιρετική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης κατάφερε να πείσει ότι είναι το ασφαλέστερο μέρος στην Ευρώπη για να διεξαχθεί αυτό το τουρνουά».

Ο Μάκης Αγγελόπουλος είπε εν συνεχεία ως προς τον στόχο της κατάκτησης του BCL για δεύτερη φορά από την ΑΕΚ: «Υπενθυμίζω πως είναι ένα ανταγωνιστικό τουρνουά, οι ομάδες είναι πολύ ενισχυμένες, εμείς θα παλέψουμε να φέρουμε τον τρίτο συνεχόμενο διεθνή τίτλο στη χώρα μας τα τελευταία 10 χρόνια. Οι τίτλοι καταξιώνουν το ελληνικό μπάσκετ στα μάτια όλου του κόσμου».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επισήμανε: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, σε μία δύσκολη χρονικά περίοδο για τη χώρα μας όπως και για ολόκληρο τον κόσμο. Γίνεται μια προσπάθεια επανεκκίνησης των αθλητικών δρώμενων από την πολιτική ηγεσία και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αυτήν την προσπάθεια έρχεται να ενδυναμώσει η διοργάνωση του final-8 του Basketball Champions League στην Αθήνα. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στηρίζει τη διοργάνωση, καθώς η προβολή της χώρας και του αθλήματος θα είναι αξιοσημείωτη. Αξιοσημείωτη είναι και η στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά του Περιφερειάρχη, κ. Πατούλη.

Αξίζει να μνημονεύσουμε ότι το 2018, η ΚΑΕ ΑΕΚ διοργάνωσε το φάιναλ φορ του Basketball Champions League, το οποίο στέφθηκε από επιτυχία σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο διοργάνωσης. Η ΑΕΚ κατέκτησε το πολύτιμο τρόπαιο. Η επιτυχία εκείνης της επιτυχημένης διοργάνωσης σε συνδυασμό με την εύστοχη αντιμετώπιση της πανδημίας από την Κυβέρνηση είχε ως αποτέλεσμα να επιλεγεί η Ελλάδα και πάλι από τη FIBA να φιλοξενήσει το final-8 στην Αθήνα, ως ασφαλής ευρωπαϊκός προορισμός. Η Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας έχει αποδείξει εμπράκτως ότι λειτουργεί με σωστό τρόπο, προγραμματισμό, σύνεση και σοβαρή δουλειά, με αποτέλεσμα να έχει μόνο επιτυχίες και αυτό οφείλεται πέραν των άλλων και προσωπικά στον Νίκο Χαρδαλιά που σήμερα είναι εδώ και τον ευχαριστούμε.

Η διοργανώτρια ομάδα, ΚΑΕ ΑΕΚ, έχει λάβει υπ’ όψη της όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζουν οι αρμόδιες Αρχές προκειμένου να διασφαλίσει την άρτια και ασφαλή διεξαγωγή αυτής της διοργάνωσης. Η αποφασιστικότητα και το υψηλό επίπεδο της ΑΕΚ είναι αναμφισβήτητα, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά κυρίως διοικητικά. Η συνεργασία μας είναι άψογη και αποτελεσματική. Υπενθυμίζω ότι από κοινού υλοποιήσαμε την πρώτη αξιοποίηση Ολυμπιακής Εγκατάστασης, τα Άνω Λιόσια, 16 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η ΚΑΕ ΑΕΚ απέκτησε και επίσημα στέγη μαζί με οκτώ Ομοσπονδίες μαχητικών αθλημάτων.

Ολοκληρώνοντας τον σύντομο χαιρετισμό μου, υπογραμμίζω πως τέτοιες υψηλού επιπέδου διοργανώσεις με τη συμμετοχή κορυφαίων συλλόγων του εξωτερικού ταυτίζονται απόλυτα με τη φιλοσοφία μας για τη διεκδίκηση αθλητικών διοργανώσεων, οι οποίες ενισχύουν τον αθλητικό τουρισμό τονώνοντας τις τοπικές οικονομίες.

Επιτρέψτε μου τέλος, να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου να στην Περιφέρεια Αττικής και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ, τη FIBA, αλλά και την ελπίδα σύντομα ο αθλητισμός να ξαναβρεί τον δρόμο του και χιλιάδες φίλαθλοι να βρεθούν στις κερκίδες με ασφάλεια για να απολαύσουν το θέαμα και να χειροκροτήσουν την ομάδα τους. Η Ελλάδα σας καλωσορίζει!».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι παρών στην παρουσίαση μιας σημαντικής προσπάθειας που κάνει η χώρα μας έναν μήνα πριν το τζάμπολ του final-8 του Basketball Champions League, ενός σπουδαίου αθλητικού γεγονότος που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται διαρκώς και αποτελεί σημείο αναφοράς του παγκόσμιου αθλητισμού. Είναι ένας θεσμός που συμβάλει στην προαγωγή του μπάσκετ. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το Basketball Champions League, έχει καθιερωθεί και καταξιωθεί τόσο στη χώρα μας, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η συγκεκριμένη διοργάνωση δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε τα σημαντικά πλεονεκτήματά μας όχι μόνο στην Αττική διαμέσου του πολιτισμού και της ιστορίας της, αλλά δίνοντας και ένα στίγμα με τον σοβαρό τρόπο που αντιμετώπισε η χώρα μας την πανδημία του κορονοϊού. Η Περιφέρεια Αττικής με περίσσιο σεβασμό προφανώς στις αξίες του αθλητικού πνεύματος και του ευ αγωνίζεσθαι αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα αυτού του αθλητικού γεγονότος, αναγνωρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο υφυπουργός Αθλητισμού κύριος Αυγενάκης και η Πολιτεία. Ευχαριστώ ιδιαίτερα και τον πρόεδρο της ΑΕΚ, τον κύριο Αγγελόπουλο, ο οποίος έχει δώσει ένα τεράστιο ενδιαφέρον στο άθλημα του μπάσκετ. Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει με όλη της τη δύναμη σε αυτήν την προσπάθεια. Συγχαρητήρια και στον κύριο Πατρίκ Κομνηνό και όλους τους συντελεστές της FIBA, οι οποίοι επέλεξαν τη χώρα μας για τη διοργάνωση του final-8».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε: «Το να σας πω ότι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για πολλούς και διαφορετικούς λόγους νομίζω ότι είναι μάλλον αυτονόητο. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να συγχαρώ και την ΚΑΕ ΑΕΚ και τη FIBA για την επιλογή αυτή. Η Ελλάδα μας είναι φιλόξενη χώρα, μια έμπειρη σε αθλητικά γεγονότα χώρα, αλλά κυρίως είναι μια ασφαλής χώρα. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια που έγινε όλους αυτούς τους μήνες μένει να κεφαλοποιηθεί μέσα από την αγαστή συνεργασία που έχουμε και με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Η ελληνική Κυβέρνηση έχει δείξει πόσο πραγματικά πιστεύει και εμπιστεύεται τον αθλητισμό και πόσο τον έχει στηρίξει. Νομίζω ότι και ο Περιφερειάρχης με τους συνεργάτες του και στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει μεγάλα events και στον Δήμο Αμαρουσίου με την έννοια ότι όλη αυτήν την εμπειρία θα την κεφαλοποιήσουμε στο final-8 του BCL. Να είστε σίγουροι πως η αθλητική οικογένεια θα υποδεχθούμε με όρους ασφάλειας, με όρους υπευθυνότητας, με όρους σοβαρότητας τη διοργάνωση αυτή. Όπως με τη μεγάλη προσπάθεια και την υπομονή των Ελλήνων μπορέσαμε και ανοίξαμε δρόμους σε αυτούς τους μήνες της αντιπαράθεσής μας με τον ιό, την πανδημία και τώρα νομίζω πως η χώρα μας ανοίγει νέους δρόμους μέσα από ευθύνη, μέσα από σοβαρότητα και στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης τόνισε από την πλευρά του: «Γνωρίζουμε όλοι ότι είμαστε στην αφετηρία μιας αγωνιστικής περιόδου με αχαρτογράφητα νερά, προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουνε συχνά απρόβλεπτες καταστάσεις λόγω της παγκόσμιας κατάστασης στη δημόσια υγεία. Δείχνουμε, όμως έμπρακτα ότι η ζωή συνεχίζεται γιατί όταν υπάρχει θέληση, αποφασιστικότητα και συντονισμένος προγραμματισμός μεταξύ των φορέων μπορούν να γίνουν βήματα προς την κανονικότητα. Το Basketball Champions League είναι μία διοργάνωση που αν και πλέον έχει καθιερωθεί και συνεχίζει να εξελίσσεται. Με την απόφασή του να ολοκληρώσει με αυτό το τουρνουά την περυσινή σεζόν δείχνει και ότι δεν θέλει να αφήνει δουλειές στη μέση, αλλά δείχνει και αντανακλαστικά βρίσκοντας τρόπους να το πετυχαίνει. Η Ελλάδα έχει δεδομένη τεχνογνωσία στη διεξαγωγή σημαντικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων του μπάσκετ και εγγυάται την επιτυχία του. Εδώ έγινε το 2018 το φάιναλ φορ της ίδιας διοργάνωσης που έγραψε ιστορία για πολλούς λόγους. Εδώ θα ολοκληρωθεί και η σεζόν φέτος και θα προσφέρει την ικανοποίηση σε όλους όσοι έδειξαν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Είναι δεδομένο ότι μέχρι την έναρξη των αγώνων θα υπάρξουν νέα δεδομένα. Θα ανακοινώνονται ανάλογα με τις εξελίξεις. Όμως, εμείς από την πλευρά της ΕΟΚ, καλωσορίζουμε επίσημα τη διοργάνωση στην Ελλάδα και θα είμαστε στο πλευρό όλων για να προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης