Ο Μάκης Αγγελόπουλος δήλωσε πως το θέμα με τις απαγορεύσεις μεταγραφών που ταλανίζει την μπασκετική ΑΕΚ αναμένεται να λυθεί οριστικά εντός της επόμενης εβδομάδας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι της ομάδας στο YouTube, απαντώντας σε ερωτήσεις φιλάθλων της «Ένωσης».

«Είχαμε μια δύσκολη χρονιά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα προβλήματα με την καταβολή των μισθών δύο μηνών σε κάποιους αθλητές. Χάσαμε μερικές ρυθμίσες από τα ban. Το αντιμετωπίζουμε. Το αργότερο την επόμενη εβδομάδα θα έχει λυθεί οριστικά», είπε συγκεκριμένα στο «AEK BC Channel» ο ισχυρός άνδρας της ομάδας και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά την περσινή χρονιά, πέραν του μπάτζετ, είχαμε τρεις νέες πηγές εξόδων. Τη διοργάνωση του Final-8, για το οποίο δώσαμε μισό εκατομμύριο για να έλθει. Επίσης επενδύσαμε κοντά στο εκατομμύριο για το γήπεδο. Πέραν αυτών, νομίζω πως είχαμε κάποια επιπλέον έξοδα.

Είχαμε το καλύτερο ρόστερ της Ιστορίας μας. Ήλθε και η πανδημία που δεν επηρέασε τόσο την ΑΕΚ, αλλά κάποιες δικές μου δραστηριότητες. Κάποιες κινήσεις στο real estate… Όλες μου οι δραστηριότητες είναι με δικά μου χρήματα, όχι με δανεισμό. Όταν, λοιπόν μια ομάδα στηρίζεται σε έναν άνθρωπο, μπορεί να έλθει σε δύσκολη θέση. Αυτό ήταν για 3-4 μήνες, αλλά έχει λυθεί και έτσι θα λυθούν και τα προβλήματα της ΑΕΚ».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν χρέη απάντησε: «Δεν υπάρχουν χρέη στην ΚΑΕ. Έχουμε τα ban που θα τα τακτοποιήσουμε και θα τα ρυθμίσουμε τώρα και θα τα έχουμε μηδενίσει έως το τέλος του χρόνου. Από εκεί και πέρα η εταιρεία δεν έχει υποχρεώσεις. Εκτιμώ μάλιστα, ότι ο φετινός ισολογισμός θα κλείσει με μηδενικές υποχρεώσεις προς αθλητές κλπ. Σε οικονομικό επίπεδο είμαστε σε αρκετά υγιή βάση. Περάσαμε μερικά δύσκολα χρόνια, αλλά τώρα νομίζω ότι είμαστε πολύ καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις κινήσεις που έχουν γίνει για το ρόστερ της νέας σεζόν: «Θα έχουμε πολύ καλή ομάδα φέτος. Το θέαμα θα είναι εξασφαλισμένο, μακάρι να είναι και τα αποτελέσματα. Στο χώρο αυτό δεν είναι τίποτα δεδομένο. Έχουμε μια ευτυχή συγκυρία να έχουν ταιριάξει τα “θέλω” κάποιων παικτών που τα ήθελε η διοίκηση 3-4 χρόνια με τα θέλω του προπονητή. Φέτος, έτυχε παιδιά που τα κυνηγούσαμε χρόνια να έρθουν όλα μαζί. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος για την ομάδα φέτος».

Για την επιστροφή του Μάνι Χάρις και του Ντούσαν Σάκοτα: «Έτυχε να τον θέλω προσωπικά και να τον θέλει κι ο προπονητής. Είναι ένας από τους τέσσερις τέτοιους παίκτες. Υπάρχει μια συζήτηση επιστροφής με τον Ντούσαν, είναι κάτι ανοιχτό».

Για το «προϊόν» της Euroleague και αν τον ενδιαφέρει: «Τα συμβόλαια στη Euroleague είναι κλειστά. Είναι ένα πρωτάθλημα που αφορά τους ίδιους και τους ίδιους. Περιστασιακά πηγαίνει μία ομάδα κάθε χρόνο και μετά εξαφανίζεται. Σίγουρα υποβαθμίζεται το ελληνικό πρωτάθλημα, όταν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Προμηθέας είναι… διορισμένοι εκεί. Όταν συμμετέχουν σε Euroleague και Εurocup κάποιοι ανεξάρτητα από το αν παίζουν στην Α2 ή τερματίσουν όγδοοι, θεωρώ ότι υποβαθμίζουν λίγο το πρωτάθλημα… ».

Για τη διοργάνωση του Basketball Champions League που συμμετέχει η AEK: «Είμαστε ευχαριστημένοι. Η διοργάνωση κάθε χρόνο αναβαθμίζεται, ο ανταγωνισμός είναι όλο και μεγαλύτερος και όλο και μεγαλύτερα brands, έρχονται σε αυτή. Οπότε, μόνο καλύτερα μπορεί να πάει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης