Μετά από μία επιβλητική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών άντεξε στην αντεπίθεση της Σερβίας και τη νίκησε με 16-14, στο δεύτερο παιχνίδι της για τον Β΄ προκριματικό όμιλο του World Cup, που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου. Με την αποψινή επιτυχία, η ελληνική ομάδα (που είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από την Ισπανία) έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη μίας εκ των τριών προνομιούχων θέσεων, που δίνουν το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Οι Σέρβοι πέτυχαν στο πρώτο οκτάλεπτο δύο γκολ με ισάριθμες προσπάθειες του Μάντιτς σε παίκτη παραπάνω, αλλά με εξαίρεση τις φάσεις αυτές δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ απέναντι στην πιεστική ελληνική άμυνα και δεν βρήκαν λύσεις. Από την πλευρά της, η εθνική έβρισκε εύκολα τρόπους να φτάνει σε θέση βολής, είτε στα ίσια, είτε με αριθμητικό πλεονέκτημα, είτε και στην κόντρα. Όταν η «γαλανόλευκη» βελτιώθηκε και στον παίκτη λιγότερο (αρχής γενομένης από μία τρομερή επέμβαση του Ζερδεβά σε εξ επαφής σουτ του Ραντζέλοβιτς, στο φινάλε της πρώτης περιόδου), τα πράγματα πήραν ανέλπιστη τροπή: η εθνική πέτυχε έξι αναπάντητα γκολ (!) και προηγήθηκε 8-2, λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, βάζοντας γερά θεμέλια νίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπως ήταν λογικό, οι «πλάβι» έβγαλαν αντίδραση στο τρίτο οκτάλεπτο, εκμεταλλεύθηκαν και μία σχετική χαλάρωση των Ελλήνων διεθνών και κατάφεραν με τους Μάντιτς και Στραχίνια Ράσοβιτς να μειώσουν τη διαφορά στο μισό (11-8 και 12-9), όμως με γκολ του Αργυρόπουλου στα τελευταία δευτερόλεπτα, η εθνική έκλεισε το τρίτο οκτάλεπτο στο +4 (13-9). Η Σερβία πλησίασε σε 13-11, αλλά τα γκολ του Κάκαρη και του Γενηδουνιά επέτρεψαν στην εθνική να κρατήσει το προβάδισμα και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, με πέναλτι που κέρδισε ο Αργυρόπουλος 2΄19΄΄ πριν τη λήξη, ανέβασε ξανά τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα (16-12) και σφράγισε οριστικά την ελληνική νίκη.

Επόμενος αντίπαλος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι η Αυστραλία, αύριο (11/3) στις 8:30 μ.μ.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Σερβία): 2-4, 1-4, 6-5, 5-3

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σερβία (Ούρος Στεφάνοβιτς): Μίσοβιτς, Μάντιτς 4, Στρ. Ράσοβιτς 5, Ραντζέλοβιτς 1, Λάζιτς, Λούκιτς 2, Ντράσοβιτς, Β. Ράσοβιτς, Στανόγεβιτς, Ούμποβιτς 1, Γιάνκοβιτς 1, Βούτσινιτς, Μίτροβιτς.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 3, Σολανάκης 1, Κάκαρης 3, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος.

Ο Θοδωρής Βλάχος άφησε αυτή τη φορά εκτός 13άδας τους Δημήτρη Νικολαΐδη και Γιώργο Δερβίση, τη θέση των οποίων πήραν οι Μανώλης Σολανάκης και Νίκος Γκίλλας, που δεν είχαν παίξει στο εναρκτήριο ματς με την Ισπανία.

 Στο άλλο παιχνίδι στην Ποντγκόριτσα, η Ισπανία συνέτριψε 20-10 της Γεωργία. Η βαθμολογία του Β΄ ομίλου έχει διαμορφωθεί ως εξής: Ισπανία 9β. (3αγ.), Σερβία 3 (2), Ελλάδα 3 (2), Μαυροβούνιο 3 (2), Γεωργία 3 (3), Αυστραλία 0 (2).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης