Η μεγάλη μάχη της Εθνικής μας ομάδας πόλο των ανδρών με αντίπαλο την Ουγγαρία (09.30, ΕΡΤ3) για μια θέση στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο ανδρών, ξεχωρίζει στο πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, κατά την 15η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στο Σαπόρο, στα 50 χλμ βάδην ανδρών θα συμμετάσχει ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και στα 20 χλμ βάδην γυναικών οι Παναγιώτα Τσινοπούλου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Κυριακή Φιλτισάκου, στο πλαίσιο της 8ης ημέρας των αγώνων στίβου. Μάλιστα, με τις 4 αυτές συμμετοχές ολοκληρώνεται και η ελληνική παρουσία στα αγωνίσματα στίβου στο Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο μέλος της ομάδας μας που ξεκινάει την προσπάθεια του στο βάδην είναι ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.

Ο πρωταθλητής μας στην τρίτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα κληθεί να δώσει για μία ακόμη φορά τον καλύτερο του εαυτό και να βρει ένα πλασάρισμα στην πρώτη 25άδα του κόσμου.

Ο Παπαμιχάηλ έχει εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και από δύσκολες συνθήκες, αφού και το 2019 στην Ντόχα κλήθηκε να αγωνιστεί με υψηλές θερμοκρασίες σε μια κούρσα που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα. Η εκκίνηση στα 50 χλμ βάδην θα δοθεί στις 05.30 ώρα Ιαπωνίας (11.30 το βράδυ της Πέμπτης για τη χώρα μας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αθλητές και αθλήτριες της αποστολής μας είναι από την 1η Αυγούστου στο Σάπορο σε αρκετά δύσκολες συνθήκες, δεδομένο του ότι μένουν πολλές ώρες κλεισμένοι σε μικρά δίκλινα δωμάτια και είναι αναγκασμένοι να ακολουθούν πολλούς περιορισμούς.

Ο Παπαμιχαήλ στη διοργάνωση του 2012 κατέλαβε την 22η θέση στα 50 χλμ βάδην, ενώ το 2016 ήταν 28ος στην ίδια απόσταση. Στον αγώνα θα συμμετέσχουν 59 αθλητές.

Ο τελικός στα 20 χιλιόμετρα βάδην γυναικών θα αρχίσει στις 10.30 ώρα Ελλάδας και οι τρεις αθλήτριές μας θα κληθούν να κάνουν το καλύτερο και αν μπορούν να βελτιώσουν τα ατομικά του ρεκόρ. Στον τελικό μετέχουν συνολικά 58 αθλήτριες. Ντρισμπιώτη και Τσινοπούλου θα συμμετάσχουν σε Ολυμπιακούς για δεύτερη φορά μετά το 2016 στο Ρίο, ενώ η νεαρή (μόλις 21 ετών) Φιλτισάκου θα κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

23:30 Στίβος
Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (50χλμ βάδην) ΕΡΤ Sports

05:30 Πάλη
Γιώργος Πιλίδης (65κ. ελεύθερης πάλης) ΕΡΤ2

09:30 Στίβος
Ελλάδα-Ουγγαρία (Ημιτελικός) EΡΤ3

10:30 Στίβος
Παναγιώτα Τσινοπούλου, Κυριακή Φιλτισάκου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (20χλμ. Βάδην) ΕΡΤ1

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης