Με ήττα ξεκίνησε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών τις υποχρεώσεις της, στον Β΄ προκριματικό όμιλο του World Cup, που φιλοξενείται στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε 11-8 από την πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία, καθώς δέχθηκε ένα σερί 5-0 στο δεύτερο ημίχρονο, αχρηστεύοντας την πολύ καλή εμφάνιση που είχε κάνει ως εκείνο το σημείο (προηγήθηκε 7-5 στις αρχές της τρίτης περιόδου).

Το ματς ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα, με τα δύο μοναδικά γκολ στα πρώτα 5,5 λεπτά να σημειώνονται με πέναλτι, από τον Γενηδουνιά και τον Μουναρίθ. Ο Βλαχόπουλος έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, ο Μουναρίθ «απάντησε», αλλά στο φινάλε του πρώτου οκταλέπτου, αφού η εθνική έβγαλε άμυνα με παίκτη λιγότερο, ο Ζερδεβάς βρήκε με μακρινή πάσα τον Παπαναστασίου και αυτός στην εκπνοή διαμόρφωσε το 3-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το ματς και στο δεύτερο οκτάλεπτο. Από εκπληκτική ασίστ του Περόνε, ο Ταούλ από κοντά ισοφάρισε, αλλά με πανομοιότυπο τρόπο οι δύο συμπαίκτες και στη Νόβι Μπέογκραντ (Βλαχόπουλος στη δημιουργία, Σκουμπάκης στην εκτέλεση) συνεργάστηκαν για το 4-3. Ο Καμπάνας έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσια, ο Καλογερόπουλος σκόραρε στον παραπάνω και ο Μπούστος απάντησε με τον ίδιο τρόπο, σε ένα γκολ που πάντως δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Ισπανός παίκτης ήταν μέσα στα 2μ. Ενα ξαφνικό σουτ του Φουντούλη από την περιφέρεια ήταν αυτό που «έγραψε» το 6-5 του ημιχρόνου, με την εθνική να επιχειρεί στο φινάλε το ίδιο ακριβώς κόλπο με την πρώτη περίοδο, αλλά τον Αγκίρε να αποκρούει αυτή τη φορά το σουτ του Παπαναστασίου.

Η εθνική βρέθηκε για πρώτη φορά στο +2 (7-5), με πέναλτι που κέρδισε ο Κάκαρης και αξιοποίησε ο Φουντούλης, αφού προηγουμένως ο Ζερδεβάς είχε κάνει μεγάλη απόκρουση σε κοντινό σουτ του Γκομίλα στον παραπάνω. Στη συνέχεια όμως οι διεθνείς «κόλλησαν» επιθετικά και η Ισπανία με γκολ του Μουναρίθ και του Καμπάνας με πέναλτι ισοφάρισε εκ νέου (ενδιάμεσα ένα γκολ του Γενηδουνιά ακυρώθηκε ως οριακά εκπρόθεσμο, αφού εξετάστηκε και στο βίντεο), ενώ στο τέλος της τρίτης περιόδου ο Αγκίρε έκανε μεγάλη επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Καλογερόπουλο.

Οι πρωταθλητές κόσμου προηγήθηκαν για πρώτη φορά 8-7 με το τέταρτο προσωπικό γκολ του Μουναρίθ και ο ίδιος παίκτης, με πέναλτι που κέρδισε ο Περόνε από τον Βλαχόπουλο, ανέβασε το σερί της ομάδας του στο 4-0. Η εθνική δεν βρήκε τρόπο να αντιδράσει και ο Περόνε έγραψε σαν σε… προπόνηση το 10-7, πριν ο Κάκαρης από θέση φουνταριστού λύσει τον επιθετικό γόρδιο δεσμό, μετά από δέκα άσφαιρα λεπτά. Ακολούθως όμως ο Ελληνας φουνταριστός χρεώθηκε με αποβολή στην άμυνα, ο Σαναούχα σκόραρε στον παίκτη παραπάνω και το 11-8 ουσιαστικά σφράγισε την ισπανική νίκη, καθώς το σκορ δεν άλλαξε στα τελευταία 3,5 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη (9/3) η εθνική έχει ρεπό και επιστρέφει στο νερό την Παρασκευή 10/3 (20:30), απέναντι στη Σερβία.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 3-2, 3-3, 1-2, 1-4.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Νικολαϊδης, Κάκαρης 1, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

Ισπανία (Νταβίντ Μαρτίν): Αγκίρε, Μουναρίθ 5, Μπιέλ, Σαναούχα 1, Ντε Τόρο, Γκομίλα, Φαμέρα, Καμπάνας 2, Ταούλ 1, Περόνε 1, Μάγιαρακ, Μπούστος 1, Λόριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης