O Γκουτάβο Πογέτ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Corriere dello Sport», υποστήριξε ότι η εθνική Ελλάδας είναι ώριμη να επιστρέψει τις μεγάλες ποδοσφαιρικές σκηνές:

«Όταν έφτασα, η σχέση μεταξύ των οπαδών και της ομάδας δεν ήταν μία κατάσταση ενότητας, το πάθος είχε χαθεί λίγο. Τώρα νιώθεις κάτι διαφορετικό. Το σημαντικό είναι να πάμε καλά στο Nations League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουμε πιθανότητες να πάμε στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχουμε. Θα δούμε», είπε ο 55χρονος Ουρουγουανός προπονητής της εθνικής μας, έχοντας φτάσει στον πάγκο της στις 3 Φεβρουαρίου 2022.

Στη συνέχεια ο Πογέτ μίλησε για τους δύο Έλληνες παίκτες της Μπολόνια, Χαράλαμπο Λυκογιάνη και Γιώργο Κυριακόπουλο:

«Ο προπονητής πριν από εμένα έπαιρνε πάντα τρία αριστερά μπακ. Εγώ από την άλλη συνήθως παίρνω μόνο δύο. Το απίστευτο είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι πολλοί αριστεροί μπακ. Ο Κυριακόπουλος είναι καλός με την μπάλα, ξέρει να κινείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, στο 4-3-3 μου παίζω με άλλου τύπου ψηλό μπακ. Ο Λυκογιάννης από την άλλη έχει εμπειρία, ξέρει να κινείται καλά. Άρα ναι, μπορούν να παίξουν μαζί. Αλλά η στιγμή μετράει. Οι δυο τους ήταν στην αρχική λίστα, αλλά η εθνική ομάδα είναι πάντα ανοιχτή σε όλους», τόνισε.

«Όταν έφτασα, έφτιαξα μια λίστα. Έβαλα μαζί 45 με 46 παίκτες. Και μετά στάθηκα ήρεμα εκεί και τους κάλεσα όλους. Έναν προς ένας. Για να μιλήσουμε. Το πρόβλημα είναι ότι τότε πρέπει να επιλέξεις 23, 25 το πολύ, και εξαρτάται πάντα από τη στιγμή.

Λόγω της θέσης που παίζουν τώρα, είναι δύσκολο. Όμως όλοι θα έχουν την ευκαιρία, όπως είπα κάλεσα όλους τους παίκτες, ο Λυκογιάννης και η Κυριακόπουλος ήταν επίσης στη λίστα. Είναι παίκτες που έχουν χαρακτήρα και ξέρουν πώς να χειρίζονται καταστάσεις.

Είδα τον Λυκογιάννη σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Πήρα τον Κυριακόπουλο για να παίξει με τη Ρουμανία, το επόμενο παιχνίδι έμεινε στον πάγκο. Πρέπει να κάνεις επιλογές. Όμως η πόρτα της εθνικής ομάδας είναι ανοιχτή σε όλους», πρόσθεσε.

Ο Γκουστάβο Πογέτ, αναφέρθηκε στον προπονητή της Μπολόνια, Τιάγκο Μότα: «Μου αρέσει πολύ, κάνει εξαιρετική δουλειά. Παίζει ιδιαίτερο ποδόσφαιρο και το κάνει με παίκτες που είναι στη καλύτερη κατάσταση.

Περιμένω σπουδαία πράγματα από αυτόν. Ευρώπη; Δεν ξέρω, η Serie A είναι πολύ δύσκολη. Εξαρτάται πάντα από πολλούς παράγοντες. Αν ωριμάσει τότε θα τα καταφέρει. Σε κάθε περίπτωση όμως δουλεύει καλά, ανεξάρτητα από ένα πιθανό πλασάρισμα στην πρώτη επτά».

Ο Ουρουγουανός προπονητής δεν ξέχασε τον Τζανλούκα Βιάλι, με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτες στην Τσέλσι:

«Ο θάνατός του ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για μένα. Ήμουν στην Ουρουγουάη για να επισκεφτώ τη μητέρα μου, το έμαθα όσο ήμουν εκεί. Για μένα ήταν υπέροχος, του έλεγα τα πάντα, άλλαξε τη ζωή μου σε τόσα πολλά πράγματα. Μου έδειξε πώς να βλέπω το ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο. Προσπαθούμε να οργανώσουμε κάτι για αυτόν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης