«Πώς μπορούμε να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε, όταν φτάνουμε δύο παιχνίδια μακριά από το όνειρό μας;». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο αρχηγός της εθνικής υδατοσφαίρισης, Γιάννης Φουντούλης, τα συναισθήματα του ίδιου και των συμπαικτών του, μετά την πρόκριση της ελληνικής ομάδας στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

«Η πορεία μας έχει δείξει τι ποιότητα έχει αυτή η ομάδα, αφήσαμε πίσω ό,τι είχε προηγηθεί. Σήμερα όλα ξεκινούσαν από το μηδέν, δεν συγχωρούνταν τα λάθη. Δείξαμε μεγάλη πίστη για να πάρουμε την ιστορική πρόκριση», δήλωσε ο έμπειρος πολίστας στην κάμερα της ΕΡΤ, μετά τον θριαμβευτικό προημιτελικό με το Μαυροβούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο ημίχρονο είχαμε δεχθεί μόλις ένα γκολ, είχαμε αξιοποιήσει τις ευκαιρίες, στην άμυνα δείχναμε συμπαγείς και με συγκέντρωση. Όταν το σκορ πήγε στο 6-1, συνειδοτοποιήσαμε πως έπρεπε απλά να διαχειριστούμε το σκορ», πρόσθεσε ο Φουντούλης, ο οποίος δήλωσε περήφανος που είναι αρχηγός της ομάδας και δεν έκρυψε ότι «… πριν έρθω σκεφτόμουν ότι μπορεί να είναι η τελευταία μου στιγμή με την εθνική».

 

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς, πρώτος σκόρερ της «γαλανόλευκης» στον προημιτελικό (5 γκολ), αλλά και συνολικά στο τουρνουά (17 τέρματα), δήλωσε: «Δείξαμε από το γκρουπ ότι έχουμε παίξει καλύτερα, πιστεύαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα, με περισσότερους παίκτες που μπορούν να αποφασίσουν αγώνες. Το δείξαμε στο νερό, με καταπληκτική άμυνα. Η Ελλάδα έχει πάει άλλη μια φορά σε ημιτελικό στους ανδρες, το 2004. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι ως εδώ, το χειρότερο είναι να κάνουμε δύο ήττες και να φύγουμε με άδεια χέρια. Πίστη, αφοσίωση και προσπάθεια, λοιπόν, για να έρθει το μετάλλιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης