Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, από τον οποίο ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία της European Super League, μιλώντας στο ισπανικό δίκτυο «Chiringuito» διατρανωσε ότι καμία ομάδα και κανένας ποδοσφαιριστής δεν θα τιμωρηθεί από την UEFA, τονίζοντας ότι μέσω της ESL θέλει να σώσει το ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της «βασίλισσας», ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε θα είναι ο πρόεδρος της κλειστής λίγκας, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ομολόγου του στην UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, τονίζοντας ότι «δεν χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους στο ποδόσφαιρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την ίδρυση της European Super League: «Η UEFA είναι ένα μονοπώλιο, αλλά πρέπει να είναι πιο ευέλικτη. Εμείς θέλουμε να σώσουμε το ποδόσφαιρο για τα επόμενα 20 χρόνια, σε μία στιγμή μεγάλου κινδύνου. Αν κερδίσεις, λαμβάνεις 120 με 130 εκατ. ευρώ από την UEFA αλλά με την ESL θα είναι περισσότερα τα χρήματα».

Για τις απειλές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας περί αποκλεισμού στις ομάδες που συμμετέχουν στην ESL: «Η Ρεάλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες που είναι στην European Super League δεν θα αποκλειστούν από το Champions League και τα εγχώρια πρωταθλήματα. Είμαι 100% σίγουρος, είναι αδύνατον να συμβεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το θέμα με τον αποκλεισμό των ποδοσφαιριστών από τις εθνικές τους ομάδες: «Οι παίκτες να τιμωρηθούν από τις διεθνείς διοργανώσεις και τις Εθνικές ομάδες; Μην ανησυχεί κανείς, δεν θα συμβεί αυτό. Δεν θα αποκλειστούν αν αγωνιστούν στην ESL».

Για την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπάγερν: «Η Παρί δεν έχει λάβει πρόσκληση. Δεν έχουμε μιλήσει με τις γερμανικές ομάδες. Είμαστε 12 ομάδες, θέλουμε να γίνουμε 15. Αν η Παρί και η Μπάγερν αρνηθούν, η ESL θα γίνει κανονικά, είναι ανοησίες πως θα αναβληθεί το πρωτάθλημα. Οι 15 ιδρυτικές ομάδες είναι αυτές που έχουμε την μεγαλύτερη σημασία, όσον αφορά το κομμάτι της δημοτικότητας. Αλλά και άλλες ομάδες, όπως η Νάπολι ή η Ρόμα, θα έχουν την ευκαιρία τους να λάβουν μέρος στη διοργάνωση».

Για τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν για τον Ανιέλι και τους υπόλοιπους προέδρους των «12» της ESL: «Είναι γελοίο το ότι ο πρόεδρος της UEFA προσβάλει τον πρόεδρο ενός τεράστιου ευρωπαϊκού συλλόγου. Δεν χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους στο ποδόσφαιρο. Είναι ασέβεια,  είναι απαράδεκτο».

Για τους μισθούς των παραγόντων της UEFA: «Κανείς δεν ξέρει ποια είναι η αμοιβή τους. Γιατί δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι μισθοί των παραγόντων της UEFA και της La Liga; Γιατί δεν έχουν μειωθεί οι μισθοί τους όπως όλων των υπολοίπων μέσα στην πανδημία; Θέλουμε διαφάνεια. Ξέρουμε τα χρήματα που λαμβάνει ο Λεμπρόν Τζέιμς και όχι τον μισθό του προέδρου της UEFA».

Για την Μπαρτσελόνα: «Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ο Λαπόρτα αμέσως κατάλαβε την κρισιμότητα της και δέχθηκε να είναι μαζί με όλα τα μεγάλα σωματεία της Ευρώπης. Η ESL θα σώσει ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Δεν είναι μόνο για τους πλούσιους αλλά για όλο το ποδόσφαιρο. Αν συνεχίσουμε έτσι, το ποδόσφαιρο θα εξαφανιστεί, το 2024 θα είμαστε ήδη… πεθαμένοι. Είναι ο μόνος τρόπος να σωθούν όλοι, μεγάλες, μεσαίες και μικρές ομάδες».

Για τις δηλώσεις του Άγγλου Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σχετικά με την ESL: «Ο Τζόνσον έκανε αυτές τις δηλώσεις γιατί του είπαν πως θα… πεθάνει η Premier League. Κι αυτό δεν είναι αλήθεια».

Για το νέο φορμάτ του Champions League: «Το νέο φορμάτ του Champions League για το 2024 είναι κάτι εξωφρενικό. Δεν έχω προσωπικό ενδιαφέρον για να κάνω την ESL. Δεν είμαι ο ιδιοκτήτης της Ρεάλ, αλλά ο πρόεδρος της. Θέλω μόνο να σώσω το ποδόσφαιρο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης