Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωση ότι θα καταθέσει αγωγή κατά του προέδρου της La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς, και της CVC Capital Partners, με αφορμή την πώληση του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της επαγγελματικής λίγκας στο επενδυτικό fund, αντί 2,7 δισ. ευρώ.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ρεάλ Μαδρίτης που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε ομόφωνα να ξεκινήσει νομικές ενέργειες, αστικές και ποινικές, κατά του προέδρου της La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς, και κατά του Χαβιέρ ντε Χάιμε Γκουιχάρο, υπευθύνου του επενδυτικού ταμείου CVC, καθώς και κατά του ίδιου του επενδυτικού ταμείου CVC Capital Partners SICAV-FIS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος αυτής της κίνησης είναι να ακυρώσει και να εξουδετερώσει πιθανές συμφωνίες που ενδέχεται να υιοθετηθούν κατά την προσεχή γενική συνέλευση της La Liga, που θα γίνει στις 12 Αυγούστου», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ισπανικός σύλλογος, που από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η συμφωνία (την περασμένη Τετάρτη 4/8), εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του, όπως άλλωστε και η Μπαρτσελόνα.

Χαβιέρ Τέμπας για Φλορεντίνο Πέρεθ: «Οι σύλλογοι υπομένουν χρόνια τις απειλές του»

Άμεση πάντως ήταν η αντίδραση του προέδρου της LaLiga, Χαβιέρ Τέμπας. Ο πρόεδρος της ισπανικής Λίγκας, κατηγόρησε τον ομόλογό του της Ρεάλ για απειλητική συμπεριφορά προς τους υπόλοιπους συλλόγους και «…μεθόδους που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η απειλητική μέθοδος που χρησιμοποιεί ο Φλορεντίνο Πέρεθ προσωπικά εδώ και χρόνια, μεταφέρεται στο κοινό. Οι σύλλογοι υπομένουν τις απειλές του εδώ και χρόνια.

Από το 2015 είμαστε ενάντια στις συγκεντρωτικές πωλήσεις, τις συνεχείς προκλήσεις στις συμφωνίες, την European Super League… Η Ρεάλ Μαδρίτης αξίζει περισσότερα», έγραψε ο Τέμπας στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης