Τον αποκλεισμό των Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους από τα Κύπελλα Ευρώπης φέρεται να έχουν ζητήσει ομάδες από την UEFA.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει ο Φάμπιο Λικάρι μέσω της «Gazzetta dello Sport», ορισμένα κλαμπ -τα οποία δεν κατονομάζονται- επιθυμούν την τιμωρία των δύο ηγέτιδων δυνάμεων στη σύσταση της European Super League, ενώ στο «τραπέζι» ρίχνουν και πιθανό χρηματικό πρόστιμο. Προτάσεις, βέβαια, οι οποίες δεν είναι εύκολο να υλοποιηθούν όπως επισημαίνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, το δημοσίευμα κάνει λόγο για επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να δεχτεί πίσω τις μετανοημένες ομάδες, επιβάλλοντας ωστόσο τους όρους της. Μεταξύ άλλων και ρήτρες, προκειμένου από τη μία να αποφευχθεί μελλοντικά ο κίνδυνος νέας προσπάθειας απόσχισης και από την άλλη να «φρεναριστούν» οι αξιώσεις των ομάδων που συμμετείχαν στην ESL για όλο και περισσότερα έσοδα.

Όπως σημειώνεται, είναι αρκετά πιθανό να λεχθεί κάτι επί του θέματος την Παρασκευή (23/4), όταν και θα παρθεί η οριστική απόφαση για τις πόλεις που θα διοργανώσουν το Euro το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πάντως εκφράζεται η άποψη ότι η UEFA πρέπει να λογαριάσει και τα «θέλω» των μεγάλων δυνάμεων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, οι οποίες και συμμετείχαν στο εγχείρημα της ESL, με χρήση Salary Cap αλλά και ταυτόχρονο μη περιορισμό των εξόδων.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης