Περισσότερο σοβαρός από άλλες φορές, ακόμα πιο λακωνικός, ο Κάρλο Αντσελότι εμφανίστηκε ξεκάθαρος στο μήνυμα που ήθελε να στείλει ενόψει του αυριανού αγώνα για τους ημιτελικούς του Champions League με τη Σίτι, τη ρεβάνς του αγώνα-διαφήμιση στο «Έτιχαντ» (4-3 οι «σίτιζενς») την περασμένη εβδομάδα:

«Με το Μπερναμπέου, μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε ο Ιταλός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, πρωταθλητής Ισπανίας από το Σάββατο και ο μοναδικός που έχει κατακτήσει τον τίτλο και στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε κίνητρο και είμαστε συγκεντρωμένοι. Έχουμε μια πρόκληση αύριο, μια ευκαιρία να παίξουμε σε έναν τελικό Champions League. Υπάρχει μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Γνωρίζουμε τη δυσκολία του αυριανού παιχνιδιού, αλλά η πρόκριση είναι ανοιχτή, παρά αυτό το μικρό μειονέκτημα και ήρθε η ώρα να το διορθώσουμε. Η προσωπικότητα είναι ένα σημαντικό κομμάτι, γιατί σε κάνει να δείχνεις όλη την ποιότητα που έχεις. Αύριο δεν κερδίζεις μόνο με την καρδιά σου, κερδίζεις με τα πάντα. Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα, να είμαστε πιο συμπαγείς, να κινηθούμε καλύτερα. Είναι κάτι στο οποίο έχουμε δουλέψει και πιστεύω ότι θα δούμε βελτίωση» τόνισε ο Αντσελότι προς τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου, γνωρίζοντας ότι θα χρειαστεί-εκτός απροόπτου- να καταστρώσει τα σχέδιά του χωρίς τον Αλάμπα (που δεν προπονήθηκε σήμερα, αλλά μπήκε στην αποστολή), αλλά πάντως με τον Κασεμίρο, που ήταν τιμωρημένος στο πρώτο παιχνίδι.

«Κάθε παιχνίδι έχει την ιστορία του. Έχουν ένα πλεονέκτημα, το ξέρουμε και είναι στο χέρι μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά, μετά την κατάκτηση της LaLiga και με το Μπερναμπέου, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτούμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι» πρόσθεσε, μιλώντας στη συνέχεια για Μπενζεμά, Μόντριτς και Φόντεν.

«Ο Μόντριτς δεν έχει αλλάξει. Αν έπρεπε να συγκρίνω τον Μπενζεμά μαζί του, νομίζω ότι ο Καρίμ έχει αλλάξει περισσότερο. Ο Μπενζεμά τα έχει πάει πολύ καλά, έχει βελτιώσει ακόμα και τον Βινίσιους. Αυτή η ομάδα, γενικά, έχει βελτιώσει πολύ τα πράγματα στην επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τον Φόντεν, είναι ένας φανταστικός παίκτης, κάνει θεαματικά πράγματα. Είναι ένας σύγχρονος επιθετικός, που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Σας εύχομαι έναν θεαματικό αγώνα».

Νωρίτερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Prime Video (Αmazon), μίλησε για τα σχέδιά του για το μέλλον.

«Μετά από τη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι πιθανό να αποσυρθώ. Αλλά, αν η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να είμαι εδώ για άλλα 10 χρόνια, θα είμαι εδώ για άλλα 10 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα ήθελα να είμαι με τα εγγόνια μου, να κάνω διακοπές με τη γυναίκα μου. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνω και που έπρεπε να τα αφήσω στην άκρη. Να πάω σε πολλά μέρη που δεν έχω πάει ποτέ. Δεν έχω πάει ποτέ στην Αυστραλία. Δεν έχω πάει ποτέ στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Θέλω να επισκέπτομαι την αδερφή μου πιο συχνά».

Ο Λούκα Μόντριτς μίλησε με τη σειρά του, κάνοντας αναφορά στην ατμόσφαιρα που περιμένει αύριο στο Μπερναμπέου:

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βγούμε στο γήπεδο με πολλή πίστη και προσωπικότητα, με πολλή ενέργεια και επιθετικότητα. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης, η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Είναι σημαντικό οι φίλαθλοι να μπουν στο παιχνίδι από την αρχή, ώστε να βοηθήσουν όπως πάντα. Είμαστε πολύ σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Ξέρουμε ότι στο πρώτο ματς δεν κάναμε το καλύτερό παιχνίδι μας, αλλά πετύχαμε τρία γκολ. Αύριο πρέπει να πάμε καλύτερα και είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Ας δούμε αν φτάνει να είμαστε στον τελικό.

Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε και δεν μας νοιάζει τι λένε έξω. Χαρακτήρας, προσωπικότητα, πίστη, αυτά είναι που μας κάνουν να κερδίζουμε» τόνισε ο Κροάτης διεθνής μέσος.

«Γνωρίζουμε ότι, σε σχέση με το πρώτο ματς, πρέπει να πάμε πολύ καλύτερα σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού: αμυντικά, επιθετικά. Πρέπει να παίξουμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι. Πρέπει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, όπως στα τελευταία παιχνίδια, όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν και δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε. Αύριο μας περιμένει ένας αντίπαλος δύσκολος, όπως ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν ή η Τσέλσι. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με σπουδαίους παίκτες. Περιμένω ένα πολύ δύσκολο ματς. Σίγουρα είναι σημαντική η εμπειρία μας στο τουρνουά. Είναι ωραίο να θυμόμαστε ότι έχουμε ήδη κατακτήσει τέσσερα Champions League. Αλλά αύριο θα συμπληρωθούν τέσσερα χρόνια από τότε που κατακτήσαμε το τελευταίο Champions League και θα είναι άλλο ένα παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε προπονηθεί καλά. Ανυπομονούμε πολύ για το αυριανό παιχνίδι. Χωρίς αμφιβολία, η επιστροφή του Κασεμίρο σημαίνει πολλά για εμάς, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για το παιχνίδι μας. Είναι θεμελιώδες και είναι πολύ ωραίο να τον έχουμε πίσω μαζί μας. Είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει αύριο να διορθώσουμε τα λάθη που κάνουμε, είναι πάντα εκεί για να βοηθήσει και να διορθώσει ό,τι δεν κάνουμε καλά στον αγωνιστικό χώρο. Γι’ αυτό χαιρόμαστε πολύ» συμπλήρωσε, ενώ, μιλώντας γγια τον Κάρλο Αντσελότι και τι θα ξεχώριζε περισσότερο στον Ιταλό προπονητή, πρόσθεσε:

«Η επιλογή μόνο ενός είναι δύσκολη, αλλά θα έλεγα ότι είναι ο τρόπος ζωής του. Έχει πίστη στην ομάδα και αυτό σημαίνει πολλά για εμάς. Για μένα, είναι ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές στην ιστορία αυτού του αθλήματος και ήμασταν όλοι χαρούμενοι, όταν επέστρεψε. Στην πρώτη θητεία περάσαμε υπέροχα μαζί του και κατακτήσαμε σημαντικά πράγματα. Τώρα θέλουμε να κατακτήσουμε ξανά σημαντικά πράγματα μαζί του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης