Η Μπορούσια Ντόρτμουντ αναζητά απελπισμένα μία μεγάλη νίκη στον αυριανό (Τρίτη, 06/04) πρώτο αγώνα της εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι για τα προημιτελικά του Champions League, μετά την ήττα της απ’ την Άιντραχτ Φρανκφούρτης το Σάββατο (03/04), που την έφερε 7 βαθμούς μακριά απ’ την πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga.

Μία ήττα που προκάλεσε την κριτική εκ των έσω απ’ τον διευθύνοντα σύμβουλο της ομάδας, Χανς-Γιοάκιμ Βάτσκε, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα δεν έχει πλέον «πνεύμα μαχητή», ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται τα σενάρια για ενδεχόμενο πώλησης του αστεριού της ομάδας, Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολύ πιθανή -πλέον- αποτυχία των Βεστφαλών να μπουν σε θέσεις… Champions League θα σημάνει απώλεια εκατομμυρίων ευρώ για τη γερμανική ομάδα, με τον προπονητή της Ντόρτμουντ, Έντιν Τέρζιτς, να τονίζει στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (05/04): «Πρώτα απ’ όλα, εμείς οι ίδιοι είμαστε πολύ απογοητευμένοι από την απόδοσή μας το περασμένο Σάββατο. Η κριτική είναι δίκαιη και πρέπει να την αποδεχτούμε.

Σκεφτήκαμε ότι βρισκόμασταν σε καλό δρόμο. Αλλά έχουμε την ποιότητα σαν ομάδα. Τώρα εναπόκειται σε εμάς να το δείξουμε. Η Σίτι είναι αυτή τη στιγμή η πιο δυνατή ομάδα στον κόσμο με τρομερή ποιότητα. Είναι μια ελκυστική πρόκληση για εμάς και έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να βρισκόμαστε σε αυτόν τον γύρο της διοργάνωσης. Και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και στους δύο αγώνες» ανέφερε ο Τέρζιτς. Και κατέληξε:

«Η Σίτι θα έχει την μπάλα, πρέπει να το αποδεχτούμε. Θέλουν να κουράσουν τους αντιπάλους τους, να ανοίξουν τους χώρους. Όταν έχουμε την μπάλα πρέπει να τρέξουμε. Αν το κάνουμε όμως, δεν θα είναι εύκολο να μας σταματήσουν». Ο Ντόρτμουντ θα αγωνιστεί στο παιχνίδι, δίχως τους τραυματίες Τζέιντον Σάντσο και Γιουσούφα Μούκοκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης