H Nτόρτμουντ αναδείχθηκε νικήτρια στη μάχη της απόκτησης του Ερλινγκ Χάλαντ, καθώς την Κυριακή ανακοίνωσε τη μεταγραφή του νεαρού στράικερ, ο οποίος πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις στο φετινό Champions League με τη Σάλτσμπουργκ.

Ο 19χρονος Νορβηγός επιθετικός, ο οποίος είχε προσελκύσει μεταξύ άλλων το ενδιαφέρον της Γιουβέντους και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπέγραψε με την ομάδα της Βεστφαλίας συμβόλαιο μέχρι το 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα ήταν επιλογή του ίδιου του παίκτη να μετακινηθεί στην Ντόρτμουντ.

 

Ο Χάαλαντ ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων του Champions League με οκτώ γκολ (δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι) και έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που σκοράρει στις πρώτες πέντε εμφανίσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η μεταγραφή του απέφερε 20 εκατ. ευρώ στα ταμεία της Σάλτσμπουργκ, η οποία τον είχε αποκτήσει αντί 5.000.000 ευρώ από τη Μόλντε, τον Ιανουάριο του 2019.

Ο νεαρός φορ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπρίνε, είναι ήδη διεθνής με την εθνική ανδρών της Νορβηγίας (δύο συμμετοχές), ενώ το περασμένο καλοκαίρι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων (U-20), σκοράροντας εννέα γκολ… στο ίδιο ματς, στο 12-0 επί της Ονδούρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης