Το νέο παιδί-θαύμα της Μπάγερν Μονάχου, Τζαμάλ Μουσιάλα, που έγινε το βράδυ της Τρίτης (23/02), ο νεαρότερος σκόρερ στην Ιστορία των Βαυαρών στα Κύπελλα Ευρώπης, με το τέρμα που σημείωσε κόντρα στη Λάτσιο στη φάση των «16» του Champions League, αποφάσισε να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας κι όχι της Αγγλίας, μετά από συνομιλία που είχε με τον Γερμανό ομοσπονδιακό προπονητή, Γιοάκιμ Λεβ.

Την είδηση αποκάλυψε ο ίδιος ο Μουσιάλα, που την Παρασκευή (26/02) κλείνει τα 18 του, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ARD της Γερμανίας. «Έχω μια καρδιά για τη Γερμανία και άλλη μία για την Αγγλία. Το σκέφτηκα πολύ, αλλά στο τέλος άκουσα το ένστικτό μου ότι η σωστή απόφαση θα είναι να αγωνιστώ για τη Γερμανία» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γεννημένος στη Στουτγάρδη Μουσιάλα πέρασε όλη την ποδοσφαιρική «ενηλικίωσή» του απ’ το 2011 έως το 2019 στην Ακαδημία της Τσέλσι, πριν ενταχθεί στη Μπάγερν Μονάχου κι ως εκ τούτου είχε δικαίωμα, εφόσον το επιθυμούσε να αγωνιστεί στην Εθνική Αγγλίας.

Ο 18χρονος έχει παίξει τόσο με τη Γερμανία, όσο και με την Αγγλία στις «μικρές» Εθνικές ομάδες, αλλά μια συνομιλία με τον Λεβ βοήθησε να αποφασίσει υπέρ της Γερμανίας. «Είχα μια πολύ καλή και ειλικρινή συζήτηση με τον Γιοάκιμ Λεβ.

Συναντηθήκαμε στο Μόναχο και μου έδειξε σαφώς το δρόμο μου προς την εθνική ομάδα» είπε ο Μουσιάλα, αποκαλύπτοντας πως στο συγκεκριμένο ραντεβού είχε δώσει το «παρών» και ο διευθυντής των Εθνικών Ομάδων της Γερμανίας, Όλιβερ Μπίρχοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εντυπωσιάστηκα από το πόσο καλά ενημερωμένοι ήταν και οι δύο. Ο κ. Λεβ ανέλυσε πολύ καλά το στυλ και τις αδυναμίες μου. Με βλέπει στο μέλλον σαν έναν επιτελικό μέσο», κατέληξε ο Μουσιάλα. Η Γερμανία έχει προκριθεί στα τελικά του Euro και ο Λεβ τόνισε πως ο Μουσιάλ θα κληθεί τον επόμενο μήνα για τους τρεις προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

«Βλέπω τεράστιες δυνατότητες σε αυτόν. Προφανώς τον είχαμε στο στόχο μας για αρκετό καιρό. Κανείς δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις σε αυτό το στάδιο, αυτό δεν θα ήταν σοβαρό. Αλλά νομίζω ότι θα τον καλέσουμε τον Μάρτιο, δεδομένου ότι και η ομάδα θα είναι μεγαλύτερη λόγω των τριών διεθνών αγώνων» ανέφερε ο Λεβ.

Η Γερμανία φιλοξενεί την Ισλανδία στις 25 Μαρτίου πριν ταξιδέψει στη Ρουμανία για τη 2η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 28 Μαρτίου. Το πρόγραμμά της θα ολοκληρωθεί κόντρα στη Β. Μακεδονία στις 31 Μαρτίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης