Σίγουρα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν χρειαζόταν τα τέσσερα γκολ που σημείωσε στο Βελιγράδι, στη νίκη της Μπάγερν εναντίον του Ερυθρού Αστέρα με 6-0, για να επιβεβαιωθεί ως… φαινόμενο.

Ο Πολωνός επιθετικός, πετυχαίνοντας πάντως αυτά τα τέσσερα γκολ σε 14 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα (μεταξύ 53 ‘και 67’), έγινε ο πρώτος παίκτης που έκανε «καρέ» στο Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες: την Μπάγερν χθες και το 2013 με την Ντόρτμουντ, ενάντια στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα «Gazzeta Dello Sport».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, έγινε ο παίκτης με το γρηγορότερο «καρέ» στην ιστορία του Champions League.

Ο «Λέβα» είναι πλέον πρώτος σκόρερ στο UCL 2019/20 με 10 γκολ, μπροστά από τον Χάλαντ (7), ενώ με 63 τέρματα είναι πέμπτος στη σχετική λίστα των σκόρερ στην κορυφαία διοργάνωση.

Μπορεί ο Νοέμβριος να μην έχει τελειώσει ακόμα, αλλά εκείνος έχει κιόλας πετύχει 31 γκολ σε -σχεδόν- τέσσερις μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Bundesliga σημείωσε 16 γκολ σε 12 αγώνες, σκοράροντας πάντα στις 11 πρώτες συναντήσεις (3 φορές από δύο γκολ και ένα χατ-τρικ με τη Σάλκε)… απουσιάζοντας από τους σκόρερ μόνο από το τελευταίο ματς, στη νίκη (4-0) με τη Φορτούνα, όπου πάντως προσέφερε την ασίστ στο 4-0 του Κουτίνιο.

Ο Λεβαντόφσκι έχει σκοράρει και στα πέντε ματς του Champions League: 4 γκολ χθες στο Βελιγράδι, άλλο ένα στο Μόναχο με τους Σέρβους, τρία στα δύο παιχνίδια εναντίον του Ολυμπιακού και δύο απέναντι στην Τότεναμ.

Επίσης, σημείωσε γκολ στον πρώτο γύρο του γερμανικού κυπέλλου εναντίον της Κότμπους. Από τους συνολικά 20 εφετινούς αγώνες με την Μπάγερν, μόνο σε τρεις δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Παράλληλα, με την εθνική ομάδα της Πολωνίας σημείωσε τέσσερα γκολ σε δύο ευρωπαϊκές προκριματικές αναμετρήσεις και συγκεκριμένα τρία κατά της Λετονίας και ένα κατά της Σλοβενίας.

Με άλλα λόγια, ο Πολωνός επιθετικός πέτυχε συνολικά 31 γκολ σε 22 παιχνίδια.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος ποτέ δεν έχει κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα», μέσα σε 13 σεζόν, σημείωσε 383 γκολ με Ντόρτμουντ και Μπάγερν και άλλα 61 στην εθνική ομάδα.

Παίκτης της χρονιάς στην Πολωνία από το 2011 έως το 2017, έχει κατακτήσει επτά πρωταθλήματα την τελευταία δεκαετία, δύο με την Ντόρτμουντ και πέντε με την Μπάγερν, ενώ του λείπει φυσικά το Champions League που έχασε το 2013, όταν ηττήθηκε (2-1) με την Ντόρτμουν από την… Μπάγερν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης