Tι κι αν φέτος δεν κάνει πορείες ανάλογες με των προηγούμενων ετών; Τι κι αν από τη νέα σεζόν θα πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον Γκιούργκεν Κλοπ, καθώς ο τελευταίος έχει ανακοινώσει ότι στο τέλος της τρέχουσας σεζόν αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου;

Η Ντόρτμουντ, περί ης ο λόγος, κατάφερε να θέσει εκτός του τελικού του γερμανικού Κυπέλλου την Μπάγερν Μονάχου, παίρνοντας το εισιτήριο σε ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς που κρίθηκε στα πέναλτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κανονική διάρκεια του ματς οι Βαυαροί προηγήθηκαν με γκολ του Λεβαντόφσι, ο οποίος και πάλι σκόραρε απέναντι στην πρώην ομάδα του, ενώ είχαν δοκάρι στο 55’ με τον ίδιο παίκτη.

Πάντως οι Βεστφαλοί με την είσοδο του Μικχταριάν στο ματς απέκτησαν φρεσκάδα και με τέρμα του Ομπαμεγιάνγκ στο 75’ ισοφάρισαν σε 1-1 και έστειλαν το ματς στην παράταση.

Εκεί η Μπάγερν πίεσε αλλά είδε την Ντόρτμουντ, η οποία από το 108’ έπαιζε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Καμπλ, να αντιστέκεται, κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη «ρώσικη ρουλέτα» η Μπάγερν αστόχησε και στις τέσσερις εκτελέσεις, με τους Λαμ και Αλόνσο να γλιστράνε και κάπως έτσι η Ντόρτμουντ πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο στον τελικό για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τα πέναλτι:

Λαμ άουτ
Γκιντογκάν0-1
Τσάμπι Αλόνσο άουτ
Κελ 0-2
Γκέτσε απόκρουση Λάνγκερακ
Χούμελς απόκρουση Νόιερ
Νόιερ δοκάρι

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια,Μπόατενγκ, Μπενατιά, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα (68’ Ρόμπεν) (84’ λ.τρ. Γκέτσε), Μίλερ (76’ Σβαϊνστάιγκερ), Βάιζερ, Λεβαντόφσκι

Ντόρτμουντ: Λάνγκερακ, Ντουρμ, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ, Γκιντογκάν, Μπέντερ (91’ Κελ), Κούμπα (83’ Καμπλ), Καγκάβα (70’ Μικχταριάν), Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης