Στην πιο επιτυχημένη χρονιά της 120χρονης ιστορίας της, η Μπάγερν Μονάχου έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Super Cup.

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ επικράτησε στην παράταση 2-1 της Σεβίλλης στον αγώνα που έγινε στη Βουδαπέστη κι έτσι πρόσθεσε ακόμα ένα τρόπαιο που γράφει «2020» στη συλλογή της, μετά το νταμπλ στη Γερμανία και το Champions League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν λογικό οι δύο φιναλίστ να «κονταροχτυπηθούν» μέχρι… τελικής πτώσης. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης προερχόταν από αήττητο σερί 31 αγώνων, ενώ η κάτοχος του Europa League από 21.

 

Οι δύο ομάδες παρουσίασαν μια εξαιρετική παράσταση μπροστά σε περίπου 20.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Πούσκας Αρένα», όπου υπήρξαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς τηρήθηκαν οι αποστάσεις στο χωρητικότητας 67.000 γήπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκορ άνοιξε στο 11΄ ο Οκάμπος με πέναλτι που κέρδισε ο Ράκιτιτς από τον Αλάμπα. Η Μπάγερν αντέδρασε και ισοφάρισε σχετικά γρήγορα.

Στο 34΄ οι Μίλερ, Λεβαντόφσκι και Γκορέτσκα «έκρυψαν τη μπάλα» και ο τελευταίος έγραψε από κοντά το 1-1.

Στη συνέχεια οι Βαυαροί είχαν την ανωτερότητα, δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες με τους Λεβαντόφσκι (30΄), Γκάμπρι (58΄), Παβάρ (76΄), όμως ο Νόιερ ήταν αυτός που τους κράτησε «ζωντανούς».

Σε αντεπίθεση της Σεβίλλης στο 87΄ ο Ελ Νεσίρι βρέθηκε εντελώς μόνος και πλάσαρε, όμως ο αρχηγός της Μπάγερν πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση.

Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου «ήρωας» ήταν ο Χάβι Μαρτίνεθ. Ο έμπειρος Ισπανός μπήκε ως αλλαγή στο 99΄ και πέντε λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το τελικό σκορ με κεφαλιά και χάρισε στη Μπάγερν το τρόπαιο.

Μια μαγική βραδιά για τον 32χρονο μέσο, που επτά χρόνια νωρίτερα ήταν ξανά ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, ισοφαρίζοντας 2-2 στην εκπνοή της παράτασης την Τσέλσι, πριν η Μπάγερν κατακτήσει τα πέναλτι το πρώτο της Super Cup.

Το δεύτερο ήταν αυτό του 2020… Κι όλα αυτά ενώ είναι πολύ πιθανό να έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Κίτρινες: Ερναντέζ, Αλάμπα – Κουντέ, Φερνάντο

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Χανς-Ντίτερ Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Ερτναντέζ (99΄ Ντέιβις), Ζίλε, Αλάμπα (112΄ Μπόατενγκ), Γκορέτσκα (99΄ Χάβι Μαρτίνεθ), Κίμιχ, Σανέ (71΄ Τολισό), Μίλερ, Γκνάμπρι, Λεβαντόβσκι.

ΣΕΒΙΛΛΗ (Ζουλέν Λοπετέγκι): Μπόνο, Χεσούς Νάβας, Ντιέγκο Κάρλος, Κουντέ, Εσκουδέρο, Χορδάν (94΄ Βάθκεθ), Φερνάντο, Ράκιτιτς (56΄ Όλιβερ Τόρες), Σούσο (72΄ Γκούντελι), Ντε Γιόνγκ (56΄ Ελ Νεσίρι), Οκάμπος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης