Η Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε 3-2 την Μπάγερν στο Μόναχο και η Τσέλσι 2-0 την Πόρτο με αποτέλεσμα να αποκτήσουν δυνατό αβαντάζ για την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Μετά την Μπαρτσελόνα, ο Κιλιάν Εμπαπέ το πήρε… προσωπικά και με την Μπάγερν Μονάχου και με δύο δικά του γκολ στην «Αλιάνζ Αρένα» οδήγησε την Παρί Σεν Ζερμέν σε μεγάλη νίκη επί της Μπάγερν με 3-2, στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Champions League. Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Τσέλσι «αγκάλιασε» την πρόκριση στους ημιτελικούς με τη νίκη στο «Ντραγκάο» με 2-0 επί της Πόρτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν η Παρί στις 13 Απριλίου καταφέρει να αποκλείσει τους Βαυαρούς, τότε δικαιωματικά θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τροπαίου. Πήρε… μισή «εκδίκηση» από την κάτοχο του τροπαίου για την ήττα της τον περασμένο Αύγουστο τον τελικό της διοργάνωσης από το γκολ του Κομάν και, πλέον, είναι έτοιμη να ολοκληρώσει τη δουλειά την προσεχή Τρίτη (13/04) στο «Παρκ ντε Πρενς».

Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Μπαπέ, ο οποίος έφτασε τα 8 γκολ στο Champions League στα τέσσερα τελευταία ματς που έπαιξε. Μετά το χατ τρικ στο «Καμπ Νου» στο πρώτο ματς της φάσης των «16» με την Μπαρτσελόνα, απόψε παραβίασε δύο φορές την εστία του Νόιερ κι αν μη τι άλλο όλα τα φώτα έπεσαν επάνω του. Εξαιρετικός ήταν και ο Νεϊμάρ, ο οποίος μπορεί να μην σκόραρε, αλλά από δικές του πάσες προήλθαν τα δύο πρώτα γκολ των Παριζιάνων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «σφαλιάρα» από την Γουέστ Μπρομ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (2-5) φαίνεται ότι λειτούργησε ευεργετικά στην Τσέλσι. Οι «μπλε» του Τόμας Τούχελ αφυπνίστηκαν πολύ γρήγορα από την πρώτη ήττα μετά από 14 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και με τα γκολ των Μάουντ και Τσίλγουελ πέρασαν με «διπλό» από το Ντραγκάο» (2-0 την Πόρτο), εξασφαλίζοντας ουσιαστικά από το πρώτο ματς των «8» την πρόκριση στους ημιτελικούς του Champions League.

 

Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν 2-3 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 3′ Εμπαπέ (Παρί), 28′ Μαρκίνιος (Παρί), 37′ Τσούπο-Μοτίνγκ (Μπάγερν), 61′ Μίλερ (Μπάγερν), 68′ Εμπαπέ (Παρί)

 

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Ερναντές, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Τσούπο-Μοτίνγκ – Ντράξλερ

Κόκκινες κάρτες:

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Ζούλε (42′ Μπόατενγκ), Αλάμπα, Ερναντές, Γκορέτσκα (33′ Ντέιβις), Κίμιχ, Σανέ, Μίλερ, Κομάν, Τσούπο-Μοτίνγκ.

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Νάβας, Ντιαλό (46′ Μπάκερ), Μαρκίνιος (31′ Ερέρα), Κιμπεμπέ, Νταγκμπά, Ντανίλο, Γκέιγ, Ντράξλερ, Ντι Μαρία (71′ Κιν), Νεϊμάρ (90′ Ραφίνια), Εμπαπέ.

Πόρτο – Τσέλσι 0-2 (Cosmote Sport 2)

Γκολ: 32′ Μάουντ, 85′ Τσίλγουελ

 

 

Κίτρινες κάρτες: Μπεμπά, Γκρούγιτς

Κόκκινες κάρτες:

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν, Μαναφά (83′ Κονσεϊσάο), Πέπε, Μπεμπά, Zαϊντού, Γκρούγιτς, Ουρίμπε, Οτάβιο (83′ Βιεϊρά), Koρόνα, Λουίς Ντίας, Μαρεγκά (83′ Μαρτίνεζ).

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Τζέιμς (80′ Τιάγκο Σίλβα), Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (90′ Έμερσον), Τσίλγουελ, Μάουντ (80′ Καντέ), Χάβερτς (65′ Ζιρού), Βέρνερ (65′ Πούλισικ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης