«Βόμβα» στο EURO 2020 είναι έτοιμη να ρίξει η Εθνική Ισπανίας καθώς, όπως όλα δείχνουν, θα παραταχθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης, έχοντας στη σύνθεσή της τον 26χρονο Γάλλο αμυντικό της Μάντσεστερ Σίτι, Αϊμερίκ Λαπόρτ.

Σύμφωνα με την «Marca», ο προπονητής της «φούρια ρόχα», Λουίς Ενρίκε, ζήτησε πριν από εβδομάδες από τους διοικούντες την ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου να μελετήσουν τη δυνατότητα ανίχνευσης των προθέσεων του Λαπόρτ, προκειμένου να συμπεριληφθεί στις επιλογές του εν όψει του προσεχούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση ήταν θετική και ο μηχανισμός τέθηκε σε κίνηση, προκειμένου η ισπανική ομοσπονδία να πάρει το «OK» από τη FIFA, που είναι πλέον τυπική διαδικασία.

Ο Λαπόρτ δεν έχει αγωνιστεί με την εθνική ανδρών της Γαλλίας, αλλά μόνο με τις μικρότερες ομάδες της και, σύμφωνα με τη «Marca», πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτεί η FIFA για να μπορεί να κάνει ντεμπούτο με την ισπανική ομάδα.

Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός διαθέτει γαλλική και ισπανική ιθαγένεια και έχει με το μέρος του την υπόθεση Μουνίρ (σ.σ. έπαιξε με την Ισπανία και τώρα αγωνίζεται με το Μαρόκο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης