Ο Πεπ Γκουαρδιόλα υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Καταλανός τεχνικός, για πολλούς ο κορυφαίος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, είναι στον πάγκο της πρωταθλήτριας Αγγλίας από το 2016 και αποδέχτηκε την επέκταση του συμβολαίου του, που λήγει στο τέλος της σεζόν, για δύο επιπλέον χρόνια, έως το καλοκαίρι του 2025, όπως σχετικά ανακοίνωσε σήμερα η πρωταθλήτρια Αγγλίας.

«Είμαι πανευτυχής που θα συνεχίσω τη δουλειά μου στη Σίτι για δύο ακόμη χρόνια», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του 51χρονου διάσημου κόουτς, ο οποίος συμπλήρωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευχαριστώ όλους στο σύλλογο για την εμπιστοσύνη τους. Είμαι χαρούμενος κι άνετος εδώ. Έχω τα πάντα για να κάνω τη δουλειά μου όσο το δυνατόν καλύτερα. Αισθάνομαι ότι έχουμε πολλά περισσότερα να καταφέρουμε και γι’ αυτό θέλω να μείνω και να συνεχίσω να παλεύω για τρόπαια.»

Ο Γκουαρντιόλα ανέλαβε τη Σίτι το καλοκαίρι του 2016 και την οδήγησε στην κατάκτηση τεσσάρων Premier League, τεσσάρων Λιγκ Καπ και ενός κυπέλλου Αγγλίας. Έχει καθήσει στον πάγκο των «πολιτών» σε 374 παιχνίδια και είναι ο δεύτερος μακροβιότερος προπονητής του συλλόγου μετά τον Λες ΜακΝτόουολ, ο οποίος ήταν στην τεχνική ηγεσία σε 587 ματς από το 1950 έως το 1963.

Η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι ανέφερε τα εξής στην ανακοίνωση της: «Η Μάντσεστερ Σίτι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο. Η τελευταία του συμφωνία σημαίνει ότι θα παραμείνει στο Etihad μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρόνος του Γκουαρντιόλα στη Σίτι είναι γεμάτος επιτυχίες. Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει 11 μεγάλα τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων από τους πέντε τελευταίους τίτλους της Premier League.

Σε όλες τις διοργανώσεις, έχει κερδίσει 271 από τους 374 αγώνες που έχει παρακολουθήσει, δίνοντάς του ένα αξιοσημείωτο ποσοστό νικών 72,4%. Η Σίτι έχει σκοράρει 921 γκολ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με μέσο όρο 2,46 γκολ ανά παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομάδα του Μάντσεστερ, Χαλντούν Αλ Μουμπάρακ δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που το ταξίδι του Πεπ με την Μάντσεστερ Σίτι θα συνεχιστεί. Έχει ήδη συνεισφέρει τόσα πολλά στην επιτυχία και τη δομή αυτού του οργανισμού και είναι συναρπαστικό να σκεφτόμαστε τι θα μπορούσε να είναι δυνατό δεδομένης της ενέργειας, της πείνας και της φιλοδοξίας που έχει σαφώς ακόμα», τόνισε και κατέληξε:

Με αυτόν στον πάγκο της ομάδας μας έχουμε καταφέρει τόσα πολλά, παίζοντας συνεχώς και εξελίσσοντας συνεχώς, ένα στυλ ποδοσφαίρου που θαυμάζεται σε όλο τον κόσμο. Όπως κάθε οπαδός της Σίτι, ανυπομονώ για αυτό που θα ακολουθήσει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης