Ένα γκολ του Σαλάχ έφτανε και… περίσσευε στη Λίβερπουλ ώστε να πανηγυρίσει τη νίκη (1-0) στο μεγάλο ντέρμπι κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, που διεξήχθη την Κυριακή στο «Άνφιλντ», για την 10η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Τι κι αν η ομάδα του Κλοπ αγωνίστηκε με έξι σημαντικές απουσίες (Ντίαζ, Κεϊτά, Κονατέ, Μάτιπ, Αρτούρ, Τσάμπερλεϊν); Τι κι αν το συγκρότημα του Γκουαρντιόλα προερχόταν από τρεις σερί ήττες στην Premier League και πέντε στα τελευταία έξι παιχνιδια του πρωταθλήματος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φανέλα των «ρεντς» παραμένει πολύ «βαριά» και το πείσμα των παικτών της Λίβερπουλ τους οδήγησε σε μία πολύ μεγάλη νίκη επί των «πολιτών».

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΑΛΑΧ 

Η Σίτι ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, όμως σπατάλησε όλες τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε, με τον Άλισον να νικάει δύο φορές τον Χάαλαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ ισορρόπησε τον αγώνα κι εντέλει έφτασε στο γκολ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ στο 76′.

Ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ, λίγες μέρες μετά το χατ-τρικ στον αγώνα με τους Ρέιντζερς για το Champions League, «χτύπησε» ξανά με μία τρομερή ενέργεια που εξέθεσε όλη την άμυνα της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Από βολέ του Άλισον, κατέβασε την μπάλα κι απέφυγε τον Κανσέλο, προχωρώντας ως το τετ-α-τετ με τον Έντερσον για το 1-0 των «ρεντς».

Αυτό μάλιστα ήταν το 100ό γκολ του Σαλάχ με το αριστερό πόδι στο πρωτάθλημα της Premier League. Στο 86′ αποβλήθηκε ο Κλοπ από τον πάγκο της Λίβερπουλ, με τη Σίτι να πιέζει ως το φινάλε για την ισοφάριση, αλλά να μην βρίσκει το πολυπόθητο γκολ.

Στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων πέρασε ως αλλαγή κι ο Κώστας Τσιμίκας στη θέση του Ντιέγο Ζότα.

Λίβερπουλ: Άλισον, Μίλνερ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Φαμπίνιο, Έλιοτ, Ζότα, Σαλάχ, Φιρμίνιο.

73′ Τρεις αλλαγές για τη Λίβερπουλ. Έξω Έλιοτ, Φιρμίνο, Φαμπίνιο. Μέσα Χέντερσον, Νούνιες και Καρβάλιο

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ακανζι, Ντίας, Άκε, Κανσέλο, Ροντρίγκο, Ντε Μπρόινε, Γκιντογκάν, Μπερνάντο Σίλβα, Χάλαντ, Φόντεν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης