Τον πρώτο του ημιτελικό στο Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, καθώς η αγγλική ομάδα νίκησε την Ντόρτμουντ με το ίδιο σκορ (2-1) και στη Γερμανία και προκρίθηκε στα ημιτελικά (με συνολικό σκορ 4-2), όπου θα αντιμετωπίσει (27/4 και 4/5) την Παρί Σεν Ζερμέν.

«Για τον σύλλογο αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτή η διοργάνωση είναι σκληρή, κρίνεσαι βάση ενός αγώνα, ενός γκολ, μιας φάσης. Και δεν είναι δίκαιο να πούμε ότι μια ομάδα δεν έχει προσωπικότητα από ένα μόνο παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Ψυχολογικά, για όλους μας, ήταν απαραίτητο να περάσουμε. Βρισκόμαστε στον ημιτελικό του Champions League για δεύτερη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Τώρα θέλουμε περισσότερα, θα προετοιμάσουμε τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, φιναλίστ του τελευταίου τελικού. Ξέρουμε πόσο δυνατοί είναι, απέκλεισαν τη Μπάγερν, που νομίζω ότι είναι η ισχυρότερη ομάδα στον κόσμο» είπε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Οι παίκτες ήθελαν πολύ να φτάσουν εδώ. Την επόμενη σεζόν θα επιστρέψουμε στο Champions League, μας λείπουν τρεις νίκες για να κερδίσουμε την Premier League, είμαστε στον τελικό του FA Cup και στους ημιτελικούς του Carabao» πρόσθεσε ο Καταλανός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ για την απόφαση του Μαχρέζ να εκτελέσει το πέναλτι σημείωσε ότι «αποφάσισε να το κάνει, έχει μεγάλη προσωπικότητα και το εκτέλεσε πολύ καλά».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στον Μπέλιγχαμ παραδέχθηκε ότι «δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι μόνο 17 ετών, είναι απίστευτο. Η Ντόρτμουντ έχει τόσα πολλά ταλέντα, καταφέραμε να σταματήσουμε τον Χάαλαντ. Είναι σχεδόν αδύνατο κάτι τέτοιο. Ο μόνος τρόπος να σταματήσεις ταλαντούχους παίκτες είναι να τους αποτρέψεις από το να έχουν την μπάλα». Επίσης, σχετικά με τον Φιλ Φόντεν, είπε ότι «είναι ένας παίκτης που δημιουργεί πάντα κάτι. Σημείωσε δύο σημαντικά γκολ, το δεύτερο μας έφερε στους ημιτελικούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης