O Πεπ Γκουαντιόλα, λίγες ώρες μετά τα εγκωμιαστικά σχόλια του Γιούργκεν Κλοπ για την Μάντσεστερ Σίτι («είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη»)…ανταπέδωσε, μιλώντας τόσο για τον Γερμανό προπονητή, όσο και για την Λίβερπουλ, πριν από μεταξύ τους κυριακάτικη συνάντηση στο «Άνφιλντ», στην Premier League.

«Μιλάτε για τη Λίβερπουλ και τη Τσέλσι και όχι τη Γιουνάιτεντ; Σας παρακαλώ… Από τότε που ήρθα εδώ, εκτός από τις δύο πρώτες σεζόν, η Λίβερπουλ ήταν πάντα εκεί. Πάντα. Την περασμένη σεζόν είχαν πολλά προβλήματα τραυματισμών στην ίδια θέση, αλλά ήταν εκεί, και αυτό είναι το καλύτερο κομπλιμέντο για μια ομάδα. Η βαθμολογία; Αρχίζω να κοιτάζω τη βαθμολογία όταν απομένουν 10-12 παιχνίδια. Τώρα, ένας βαθμός πάνω ή κάτω … », τόνισε ο Καταλανός προπονητής, εξηγώντας στη συνέχεια την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού της Σίτι, καθώς δεν έχει καθαρό σέντερ φορ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την ομάδα που έχουμε ή παίζουμε έτσι ή δεν θα το κάνουμε. Δεν έχουμε επιθετικό με τη μυρωδιά του γκολ, επομένως, πρέπει να κυριαρχήσουμε και να κάνουμε τη διαφορά μέσα από το παιχνίδι. Με συμμετοχή πολλών παικτών για να φτάσουμε στο γκολ και στα τελευταία παιχνίδια καταφέραμε να πετύχουμε πολλά », πρόσθεσε, ενώ είπε για τις «μονομαχίες» του με τον Γιούργκεν Κλοπ, τον οποίο αντιμετώπισε επίσης στη Bundesliga:

«Ο Κλοπ και οι ομάδες του με βοήθησαν να γίνω καλύτερος προπονητής. Με έχει βάλει σε υψηλότερο επίπεδο αναζήτησης να σκεφτώ, να δουλέψω και να προσπαθήσω να νικήσω τις ομάδες του. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι ακόμα σε αυτό το παιχνίδι. Γιατί υπάρχουν συγκεκριμένοι προπονητές που προσπαθούν να κάνουν ένα βήμα μπροστά και πρέπει να δουλέψεις και να βελτιωθείς για να τους κερδίσεις. Νομίζω ότι τα παιχνίδια μας είναι ελκυστικά γιατί και οι δύο έχουμε έναν κοινό στόχο: να φτάσουμε στην κορυφή και να πετύχουμε όσα περισσότερα γκολ μπορούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης