Στον… απόηχο της αποτυχημένης προσπάθειας για τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League από 12 κορυφαίους συλλόγους της Γηραιάς Ηπείρου, συνεχίζεται το Champions League. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη πλησιάζει στο τέλος της για την περίοδο 2020-21, καθώς δεσπόζει η ημιτελική φάση.

Μετά το 1-1 ανάμεσα σε Ρεάλ και Τσέλσι, στον δεύτερο ημιτελικό, θα αναμετρηθούν τα… φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Σ΄ ένα «ζευγάρι» που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο τελικός της φετινής διοργάνωσης, η Παρί Σεν Ζερμέν θα φιλοξενήσει τη Μάντσεστερ Σίτι (22:00, COSMOTE SPORT 1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πολίτες» έχουν εξασφαλίσει την κατάκτηση της Premier League, έβαλαν ήδη από χθες (25/4) στην τροπαιοθήκη τους το League Cup και βρίσκονται σε εξαιρετικό «φεγγάρι». Ο Πεπ Γκουαρντιόλα και το επιτελείο του έχουν σχεδόν αγγίξει το απόλυτο στο φορμάρισμα της ομάδας την κατάλληλη εποχή και οι παίκτες του Καταλανού προπονητή θα παίξουν στο Παρίσι για να πάρουν τη νίκη. Χωρίς βέβαια να τους «χαλάσει» η ισοπαλία ή μία ήττα της τάξης του ενός τέρματος.

Όσον αφορά στους πρωταθλητές Γαλλίας, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θα στηρίξει το παιχνίδι της ομάδας του και ειδικά την επιθετική λειτουργία στον Κιλιάν Εμπαπέ και στον Νεϊμάρ, οι οποίοι μπορούν να «διαλύσουν» οποιαδήποτε άμυνα.

Σε κάθε περίπτωση, σε αυτό το σημείο κάθε κορυφαίας διοργάνωσης, η πρόκριση κρίνεται στις λεπτομέρειες και καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν τα «αστέρια» των ομάδων, που λαμβάνουν και το μεγαλύτερο μέρος από το βάρος μίας τέτοιου επιπέδου αναμέτρησης. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων έχει αποδειχθεί πως, εάν βρεθούν σε καλή βραδιά, οδηγούν την ομάδα τους στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η κατάληξη έχει αρνητικό πρόσημο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης