H Πόρτο μετράει τέσσερις ήττες στους εννέα τελευταίους αγώνες της στην κορυφαία διοργάνωση (4 νίκες και 1 ισοπαλία), έχοντας όμως χάσει μόλις μία φορά (3-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι την 1η αγωνιστική) σε 14 παιχνίδια στη φάση των ομίλων 10 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Μάλιστα η νίκη της στη Μασαλλία την 4η αγωνιστική τερμάτισε το αρνητικό εκτός έδρας σερί με τρεις ήττες στο UEFA Champions League. Οι «δράκοι» αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό (22:00 COSMOTE SPORT 2 HD) για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, έχοντας ωστόσο εξασφαλίσει την παρουσία τους στους «16» της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του έχει χάσει μόνο τρία από τα 17 τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά του παιχνίδια, κερδίζοντας δέκα.

Η ήττα (0-1) από τη Μάντσεστερ Σίτι την 4η αγωνιστική ήταν η πρώτη του Ολυμπιακού μέσα στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και το πρώτο γκολ που δέχθηκε στο γήπεδό του. Είχε κερδίσει τα επτά πρώτα εντός έδρας παιχνίδια του διατηρώντας ανέπαφη την εστία του στην αρχή μιας σεζόν, για πρώτη φορά από το 1959/60, την πρώτη του σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση

Κι αν για τον πρωταθλητή Ελλάδας αυτή είναι η 20ή φορά που βρίσκεται στους ομίλους, για την Πόρτο είναι η 24η και έχει λιγότερες μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα (αμφότερες από 25).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή θα είναι η όγδοη συνάντηση των δύο ομάδων, με όλες τις προηγούμενες έξι, πριν από αυτή τη σεζόν, να γίνονται σε μια διετή περίοδο μεταξύ 1997 και 1999 και οι γηπεδούχοι να κερδίζουν όλες εκτός από μία (2-2) συνολικά.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το πρώτο από αυτά, με 1-0, στο ντεμπούτο του στη φάση των ομίλων τον Σεπτέμβριο του 1997, πριν η Πόρτο επικρατήσει με 2-1 στην Πορτογαλία δύο μήνες αργότερα, με τον προπονητή της Πόρτο Σέρτζιο Κονσεϊσάο να παίζει και στα δύο παιχνίδια. Το 1998/99 οι ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην Πορτογαλία, πριν ο Ολυμπιακός νικήσει 2-1 στην Ελλάδα. Το 1999/2000, η Πόρτο κέρδισε 2-0 στο εντός έδρας παιχνίδι και ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 στο δικό του γήπεδο.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης