Του Ανδρέα Αθανασούλη

Για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το σενάριο να κατακτήσει το πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Σίτι είναι ένα δυσάρεστο γεγονός. Ακόμα πιο δυσάρεστο όμως, που ξεπερνάει τα όρια του εφιάλτη, είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι διάβολοι», που προσπαθούν εδώ και αρκετά χρόνια να βρεθούν σε τροχιά τίτλων, χωρίς αποτέλεσμα, βλέπουν τους αντιπάλους τους να κόβουν πρώτοι το νήμα, με τους φίλους της ομάδας να ονειρεύονται -έντονα πλέον- την επιστροφή στις glory days της εποχής του μεγάλου σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ένα από τα παιδιά του Φέργκιουσον στον πάγκο, τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, η Γιουνάιτεντ μετά από 1.221 ημέρες και τη σεζόν 2012-13 επέστρεψε στην κορυφή, έχοντας παίξει τουλάχιστον 17 παιχνίδια. Ο Νορβηγός τεχνικός είδε τον Πογκμπά στο 71’ να σκοράρει και να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη με 1-0 απέναντι στην Μπέρνλι στο «Τερφ Μουρ». Μετά την εξ αναβολής αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική, η ομάδα του «Ολντ Τράφορντ» έφτασε τους 36 βαθμούς και έπιασε… ρετιρέ στον βαθμολογικό πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ.

 

Με αυτόν τον τρόπο οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να προσπεράσουν τη Λίβερπουλ (33 βαθμοί), ενώ έχουν πίσω τους και τη Σίτι (29 βαθμούς, με δύο ματς λιγότερα). Οι… οιωνοί πλέον είναι καλοί και το ρόστερ της Γιουνάιτεντ ικανό να κάνει φέτος την υπέρβαση, καθώς πριν την έναρξη της φετινής Πρέμιερ Λιγκ η Σίτι και η Λίβερπουλ ήταν τα ακλόνητα φαβορί για τον τίτλο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον ο δρόμος άνοιξε και η Γιουνάιτεντ θα κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα αν μπορεί να αντέξει την κορυφή και αν έχει τα προσόντα να κατακτήσει τον τίτλο σε μία πρωτόγνωρη σεζόν ελέω… κορωνοϊού, που εκτός από ικανότητα ο δρόμος των επιτυχιών χρειάζεται και μεγάλη δόση τύχης.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τους πρωταθλητές»

Το πρώτο μεγάλο στοίχημα και το ισχυρό κρας τεστ δεν αργεί να έρθει. Την Κυριακή στις 18:30 η Γιουνάιτεντ θα παραταχτεί στο «Άνφιλντ» και θα αντιμετωπίσει την «αιώνια» αντίπαλο και κάτοχο του τίτλου Λίβερπουλ σε ένα οριακό ντέρμπι πρωτοπόρων που δεν θα κρίνει πολλά σε ό,τι αφορά το βαθμολογικό σκέλος του τίτλου, αλλά θα δείξει το μέταλλο των δύο ομάδων, τη δίψα για διάκριση και θα… μπουστάρει τρομερά τον νικητή στο ψυχολογικό κομμάτι.

«Πάντα έλεγα ότι ο Πολ (Πογκμπά) είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Σήμερα (σ.σ. χθες) έπαιξε έναν υπέροχο αγώνα και όχι μόνο για το γκολ που σημείωσε. Τώρα θα αντιμετωπίσουμε τους πρωταθλητές, είμαστε έτοιμοι» δήλωσε ο Σόλσκιερ μετά το ματς με την Μπέρνλι και πριν το ντέρμπι με τους «ρεντς», ενώ η δήλωσή του για την επιστροφή της Γιουνάιτεντ στην κορυφή δείχνει την απαιτούμενη σοβαρότητα για να μπορέσει να πιει το… νέκταρ της επιτυχίας.

«Φέτος είμαστε πολύ καλύτεροι από αυτό που ήμασταν τον Ιανουάριο του 2020. Παίζουμε καλύτερα, κερδίζουμε περισσότερα ματς, όμως κανείς δεν θα θυμάται ποιος ήταν πρώτος στα μέσα του Ιανουαρίου. Βελτιωνόμαστε και η αλήθεια είναι πως από την εποχή του Σερ Άλεξ έχει να χαρακτηριστεί διεκδικήτρια του τίτλου η Γιουνάιτεντ. Η αλήθεια ωστόσο είναι πως έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα από τότε και περισσότερες ομάδες θεωρούνται ικανές να χτυπήσουν τον τίτλο. Πάντως έχει έρθει η ώρα να εδραιωθούμε στην τετράδα…» ανέφερε ο Νορβηγός.

«Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος είναι οι μήνες κατά τους οποίους μπορεί να κριθεί ο τίτλος»

Με τον Πορτογάλο Μπρούνο Φερνάντες να την οδηγεί έχοντας 11 γκολ και 7 ασίστ, η Γιουνάιτεντ μετράει τις περισσότερες νίκες μέχρι σήμερα στον… μαραθώνιο της Πρέμιερ, ωστόσο χρειάζεται να βελτιώσει τόσο την αμυντική της, όσο και την επιθετική της αποτελεσματικότητα -σε σχέση πάντα με τη Σίτι και τη Λίβερπουλ- για να μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές της να στεφθεί πρωταθλήτρια.  

«Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος είναι οι μήνες κατά τους οποίους μπορεί να κριθεί ο τίτλος. Η σεζόν είναι ακόμη στα μισά, βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά» υπογραμμίζει ο Σόλσκιερ και εμείς απλώς μπορούμε να περιμένουμε…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης