Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Έντινσον Καβάνι, τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την εκτίμηση της ομοσπονδίας και την ποινή τριών αγωνιστικών που του επιβλήθηκε για ρατσιστικά σχόλια, αλλά είπε ότι η καρδιά του παραμένει ήρεμη.

Ο 33χρονος Ουρουγουάης χρησιμοποίησε τη λέξη «negrito» σε μια ανάρτηση στο Instagram μετά τη νίκη επί της Σαουθάμπτον στις 29 Νοεμβρίου, πριν την διαγράψει και ζητήσει συγγνώμη, σημειώνοντας ότι προοριζόταν ως έκφραση αγάπης σε έναν φίλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η FA ανακοίνωσε ότι το σχόλιο ήταν «ακατάλληλο», επέβαλε πρόστιμο στον Κάβανι 100.000 λίρες και ποινή τριών αγωνιστικών.

Η Γιουνάτεντ είπε ότι ο Καβάνι επέλεξε να μην αμφισβητήσει την κατηγορία λόγω του σεβασμού της FA και του «αγώνα κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο», με τον Ουρουγουανό να δημοσιεύει μια συγγνώμη στα social media αργά χθες.

«Δεν θέλω να επεκταθώ πολύ σε αυτήν την άβολη στιγμή», έγραψε ο Καβάνι στο Instagram. «Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ότι αποδέχομαι την πειθαρχική κύρωση γνωρίζοντας ότι είμαι ξένος στα αγγλικά έθιμα, αλλά δεν συμερίζομαι το σκεπτικό. Ζητώ συγνώμη αν πρόσβαλα κάποιον με μία έκφραση αγάπης προς έναν φίλο, τίποτα περισσότερο δεν υπήρχε στην πρόθεσή μου. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι επιδιώκω πάντα την χαρά και φιλία! Εκτιμώ τις αμέτρητες εκφράσεις υποστήριξης και στοργής. Η καρδιά μου είναι ήρεμη γιατί ξέρω ότι πάντα εκφραζόμουν με αγάπη σύμφωνα με τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής μου. Σας στέλνω μια ειλικρινή αγκαλιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καβάνι θα χάσει τους αγώνες με την Άστον Βίλλα αργότερα σήμερα, τον ημιτελικό του League Cup εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι και τον αγώνα FA Cup εναντίον της Γουότφορντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης