Ο Πολ Πογκμπά επέστρεψε στην ενεργό δράση, μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο του αγώνα με τη Μίλαν και σκόραρε στο 49΄ για να χαρίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την πρόκριση στους «8» του Europa League. Ο Γάλλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, στη δική του επιστροφή, προσπάθησε να ωθήσει τη Μίλαν προς την ανατροπή όμως οι «ροσονέρι» δεν τα κατάφεραν και έμειναν εκτός συνέχειας.

Επίσης η Σλάβια Πράγας πέρασε με 2-0 από τη Γλασκώβη και «πέταξε έξω» από το θεσμό τη Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ, που ολοκλήρωσε με εννέα παίκτες το ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 62΄ αποβλήθηκε ο Ρουφ σε μια… ανατριχιαστική φάση με το πόδι του να τραυματίζει στο πρόσωπο τον τερματοφύλακα της Σλάβια, Όντρεϊ Κολάρ, ο οποίος αντικαταστάθηκε. Στο 73΄ αποβλήθηκε και ο Μπάλογκαν με δεύτερη κίτρινη κι από το φάουλ στο οποίο υπέπεσε ο Στάντσιου έγραψε το 0-2, σφραγίζοντας την πρόκριση αφού το πρώτο ματς στην Πράγα είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο 1-1.

Πολύ πιο εύκολα πέρασαν στους «8» Βιγιαρεάλ και Άγιαξ με δύο νίκες επί της Ντιναμό Κιέβου και της Γιουνγκ Μπόις αντίστοιχα.

Νωρίτερα, η Τότεναμ δεν κατάφερε στην Κροατία να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-0 από το πρώτο ματς, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία ισοφάρισε το σκορ του Λονδίνου και πήρε μία παλικαρίσια πρόκριση στην παράταση με 3-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα προημιτελικά προκρίθηκαν επίσης η Άρσεναλ, η οποία, παρά την ήττα της με 1-0 στο Λονδίνο από τον Ολυμπιακό, θα βρεθεί στους «8», χάρη στην επικράτηση με 3-1 στο Καραϊσκάκη.

Η Ρόμα πέρασε με δύο νίκες απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, της οποίας μετά το «Ολίμπικο» επιβλήθηκε και στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου με δύο γκολ του Μπόρχα Μαγιοράλ (2-1), ενώ η Γρανάδα ζορίστηκε στη Νορβηγία με αντίπαλο τη Μόλντε, καθώς ηττήθηκε με 1-2 αλλά πέρασε χάρις στη νίκη της στην Ανδαλουσία με 2-0.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Μόλντε (Νορβηγία)-Γρανάδα (Ισπανία) 2-1 (0-2)

(29΄ αυτ. Βαγιέχο, 90΄ πεν. Χέσταντ – 72΄ Σολδάδο)

 

 

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Τότεναμ (Αγγλία) 3-0 (παρ.) (0-2)

(62΄, 83΄, 107΄ Όρσιτς)

 

 

Άρσεναλ (Αγγλία)-Ολυμπιακός (Ελλάδα) 0-1 (3-1)

(51΄ Ελ Αραμπί)

 

 

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Ρόμα (Ιταλία) 1-2 (0-3)

(59΄ Τρούμαν – 48΄, 72΄ Μαγιοράλ)

 

 

Ρέιντζερς (Σκωτία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 0-2 (1-1)

(14΄ Ολαγίνκα, 74΄ Στάντσιου)

 

 

Μίλαν (Ιταλία)-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ (Αγγλία) 0-1 (1-1)

(49΄ Πογκμπά)

 

 

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 2-0 (2-0)

(13΄,36΄ Μορένο)

 

 

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)-Άγιαξ (Ολλανδία) 0-2 (0-3)

(21΄ Νέρες, 49΄πεν. Τάντιτς)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης