Αίσιο τέλος είχε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το… σίριαλ του Νταβίντ Ντε Χέα, καθώς ο Ισπανός τερματοφύλακας υπέγραψε τη Δευτέρα νέο συμβόλαιο, που θα τον κρατήσει στο «Ολντ Τράφορντ» ως το 2023, με τον αγγλικό σύλλογο να διατηρεί οψιόν επέκτασης για έναν επιπλέον χρόνο.

Ο 28χρονος διεθνής γκολκίπερ, ο οποίος αγωνίζεται στους «μπέμπηδες» από το 2011, προερχόμενος από την Ατλέτικο Μαδρίτης, είχε μπει στον τελευταίο χρόνο του προηγούμενου συμβολαίου του και από τον Ιανουάριο θα είχε το δικαίωμα να διαπραγματευθεί ελεύθερα τη μεταγραφή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών είχαν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, αλλά υπήρξαν αρκετές εμπλοκές, που κατέστησαν κάποια στιγμή αμφίβολη την παραμονή του στο Μάντσεστερ.

«Ήταν προνόμιο να περάσω οκτώ χρόνια σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο και η ευκαιρία να συνεχίσω την καριέρα μου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αληθινή τιμή για εμένα. Όταν έφτασα εδώ, δεν μπροούσα να φανταστώ ότι θα ξεπερνούσα τους 350 αγώνες με τον σύλλογο (σ.σ. έχει φτάσει τις 367 συμμετοχές).

Τώρα το μέλλον μου κανονίστηκε και το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω αυτή την ομάδα να πετύχει αυτά που πιστεύω ότι μπορεί και να κατακτήσουμε ξανά μαζί τρόπαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της ομάδας, θέλω να στηρίξω και να καθοδηγήσω με όποιον τρόπο μπορώ τους νεότερους παίκτες, ώστε να γνωρίζουν τι σημαίνει να παίζεις εδώ», δήλωσε ο Ντε Χέα, μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, δήλωσε σχετικά: «Είμαι ενθουσιασμένος που ο Νταβίντ δεσμεύτηκε μακροχρόνια με τον σύλλογο.

Τα τελευταία χρόνια, ο Νταβίντ έχει αποδείξει ότι είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου. Είναι φανταστικό άτομο και η μοναδική του ποιότητα αποτελεί την τέλεια βάση για την άμυνά μας.

Στα χρόνια του εδώ, ο Νταβίντ έχει καταλάβει τις αξίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τώρα αντιπροσωπεύει όλα όσα χρειάζεσαι από έναν τερματοφύλακα».

Στην οκταετή παρουσία του στο «Ολντ Τράφορντ», ο Ντε Χέα έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και ένα League Cup Αγγλίας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς και το Europa League της σεζόν 2016-17.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης