Ο Έντινσον Καβάνι κλήθηκε από την αγγλική ομοσπονδία να απολογηθεί για μία ανάρτηση που έκανε στο Instagram, το περιεχόμενο της οποίας κρίνεται ρατσιστικό.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε την «επίμαχη» ανάρτηση στις 29 Νοεμβρίου 2020 και, μετά από προτροπή των διοικούντων τον αγγλικό σύλλογο, την απέσυρε από τον λογαριασμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ο έμπειρος στράικερ, ευχαριστώντας ένα φίλο, τον αποκάλεσε νέγρο («Gracias negrito»), κάτι που ξεσήκωσε αντιδράσεις στο νησί.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έσπευσαν να υπερασπιστούν τον ποδοσφαιριστή τους, υποστηρίζοντας πως οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Καβάνι έχουν διαφορετική ερμηνεία στη νότια Αμερική.

Εντούτοις, η FA επιμένει στη στάση της και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Έντινσον Καβάνι κατηγορήθηκε για παραβίαση του κανονισμού E3 σε σχέση με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2020. Υποστηρίζεται ότι, σε αντίθεση με τον κανονισμό E3.1, ένα σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο Instagram του παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν προσβλητικό ή/και καταχρηστικό και/ή ακατάλληλο και/ή δυσφήμησε το παιχνίδι. Υποστηρίζεται περαιτέρω ότι το σχόλιο συνιστά “επιθετική παραβίαση”, η οποία ορίζεται στον κανονισμό Ε3.2 της FA, επειδή περιελάμβανε μια αναφορά, ρητή ή σιωπηρή, σε χρώμα ή/και φυλή ή/και εθνικότητα».

Ο «El Matador» έχει προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να απαντήσει για τις πράξεις του.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης