Ζωντανή στη διεκδίκηση μίας θέσης που οδηγεί στο επόμενο Champions League παρέμεινε η Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Κλοπ, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση άλωσε το «Ολντ Τράφορντ» το βράδυ της Πέμπτης, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, επικρατώντας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-2, σε εξ αναβολής παιχνίδι της 34ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι ο σύλλογος του Μερσεισάιντ έβαλε και πάλι «φωτιά» στη μάχη για τα εισιτήρια που θα οδηγήσουν στο επόμενο Champions League.

Σε ένα ματς που «σημαδεύτηκε» και πάλι απ’ τις διαδηλώσεις των οπαδών της Γιουνάιτεντ κατά της ιδιοκτησίας της ομάδας έξω απ’ το γήπεδο, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα κατά την έλευση του πούλμαν των «ρεντς» (οπαδοί έσκασαν δύο λάστιχά του), η Λίβερπουλ έδειξε «μέταλλο», παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ απ’ το γκολ του Φερνάντες μόλις στο 10′.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αντέδρασε στη συνέχεια και πριν το ημίχρονο κατάφερε να «γυρίσει» το σκορ με τα τέρματα των Ζότα (34′) και Φιρμίνο (τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βραζιλιάνος φορ της Λίβερπουλ έκανε και το 3-1 για τους φιλοξενούμενος στο 47′, με τη Γιουνάιτεντ όμως να «απαντάει» στο 68′ με τον Ράσφορντ, μπαίνοντας εκ νέου στο παιχνίδι.

Παρά την πίεσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν βρήκαν το τρίτο γκολ που αναζητούσαν για να αποφύγουν τη δεύτερη συνεχόμενη, εντός έδρας ήττα τους.

Αντίθετα, η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που είπε την τελευταία… λέξη στο ματς με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος «σφράγισε» στο 90′ το μεγάλο «διπλό» της.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 35 αγώνες)

Μάντσεστερ Σίτι 80

Μάντσεστερ Γιουν. 70 -36αγ.

Λέστερ 66 -36αγ.

Τσέλσι 64 -36αγ.

Λίβερπουλ 60

Γουέστ Χαμ 58

Τότεναμ 56

Έβερτον 56

Άρσεναλ 55 -36αγ.

Λιντς 50 Άστον Βίλα 49

Γουλβς 45

Κρίσταλ Πάλας 41

Σαουθάμπτον 40

Μπέρνλι 39

Νιούκαστλ 39

Μπράιτον 37

Φούλαμ 27 –Υποβιβάστηκε–

Γουέστ Μπρομ 26 –Υποβιβάστηκε–

Σέφιλντ Γιουν. 17 –Υποβιβάστηκε—-

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης