Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-1 της Λίβερπουλ και η Σίτι νίκησε 2-1 τη Ντόρτμουντ στα ματς με τα οποία ξεκίνησε η προημιτελική φάση του Champions League.

Τρία χρόνια μετά τον τελικό του Champions League, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με το ίδιο σκορ την Λίβερπουλ (3-1) και πήρε σημαντικότατο προβάδισμα για την πρόκρισή της στους ημιτελικούς της εφετινής διοργάνωσης, ενώ η Σίτι με το γκολ του Φόντεν στην εκπνοή νίκησε με 2-1 την Ντόρτμουντ και πλέον τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στη ρεβάνς της 14ης Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Κίεβο το 2018 ήταν ο Γκάρεθ Μπέιλ που με τα δύο γκολ που πέτυχε «σφράγισε» την κατάκτηση του 13ου τροπαίου της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη σε επίπεδο ομάδων, απόψε στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο» ο απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Βραζιλιάνος Βινίσιους Ζούνιορ. Ο 21χρονος επιθετικός παραβίασε δύο φορές τα δίχτυα των «κόκκινων», ενώ σε τέταρτο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις σκόραρε και ο Ασένσιο.

Το γκολ του Μο Σαλάχ στο ξεκίνημα της επανάληψης σαφώς και αφήνει ελπίδες στους απερχόμενους πρωταθλητές Αγγλίας για την ανατροπή στη ρεβάνς της 14ης Απριλίου στο «Άνφιλντ». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, πάντως, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο βαθμό που θα περίμεναν κάποιοι τα κενά της άμυνας των «μερένγκες» (απουσίασε το κεντρικό δίδυμο των στόπερ, Ράμος και Βαράν), σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που βρήκαν αρκετούς κενούς διαδρόμους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τίτλος του φαβορί που είχε πριν το ματς με την Ντόρτμουντ η δεν επιβεβαιώθηκε πλήρως τουλάχιστον στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση επί αγγλικού εδάφους. Οι «πολίτες» πήραν τελικά τη νίκη στο 90΄ με τον Φόντεν (2-1), αλλά το γκολ του Ρόις έξι λεπτά νωρίτερα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο την προσεχή εβδομάδα στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», όπου η Μπορούσια έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται.  

 

Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ 3-1 (COSMOTE SPORT 1 HD)

Γκολ: 27′ Βινίσιους (Ρεάλ), 36′ Ασένσιο (Ρεάλ), 51′ Σαλάχ (Λίβερπουλ), 64′ Βινίσιους (Ρεάλ)

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Βάσκες – Μανέ, Αλκάνταρα, Άρνολντ

Κόκκινες κάρτες:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Βάσκες, Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ασένσιο (70′ Βαλβέρδε), Μπενζεμά, Βινίσιους (85′ Ροντρίγκο).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Άρνολντ, Φίλιπς, Κάμπακ (81′ Φιρμίνο), Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (42′ Αλκάνταρα), Μανέ, Ζότα (81′ Σακίρι), Σαλάχ.

 

Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ 2-1 (COSMOTE SPORT 2 HD)

Γκολ: 19′ Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι), 84′ Ρόις (Ντόρτμουντ), 90′ Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι)

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Τσαν, Μπέλινγκχαμ

Κόκκινες κάρτες:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Κανσέλο,  Ρόδρι, Γκιντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα (59′ Ζεσούς).

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτς, Μορέι (81′ Μενιέ), Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Μπέλινγκχαμ, Τσαν, Νταχούντ (81′ Ντιλέινι), Κνάουφ (63′ Ρέινα), Χάαλαντ, Ρόις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης