Η Ατλέτικο Μαδρίτης προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League, καθώς επικράτησε 3-2 της Λίβερπουλ στην παράταση. Οι «ρεντς» κέρδισαν με 1-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα με το γκολ του Βαϊνάλτνουμ στο 43’ και ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα.

Στην παράταση ο Φιρμίνο στο 94’ σημείωσε το 2-0 και έδωσε σκορ πρόκρισης στη Λίβερπουλ, όμως η Ατλέτικο αντέδρασε και έφτασε στη νίκη και την πρόκριση με γκολ των Γιορέντε (97’, 105’) και Μοράτα (120’).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο ρυθμός του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταιγιστικός, με την μπάλα να παίζεται πάνω κάτω και τη Λίβερπουλ να αναζητά περισσότερο το γκολ μετά την ήττα της στο «Μετροπολιτάνο». Κλασική ευκαιρία δεν έκανε η ομάδα του Γιούργεν Κλοπ, πέρα από δύο σουτ των Μανέ και Χέντερσον, που απέκρουσε δύσκολα ο Όμπλακ, αντίθετα η Ατλέτικο ήταν εκείνη που είχε την πιο μεγάλη φάση με την κεφαλιά του Φελίπε στο 18΄ να περνά λίγο άουτ.

Στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου μέρους οι «κόκκινοι» αύξησαν την πίεσή του στα καρέ των «ροχιμπλάνκος» και στο 43΄ πήραν το προβάδισμα με την καρφωτή κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ μετά τη σέντρα ακριβείας του Τσαμπερλέιν. Ίδια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να «πολιορκούν» την περιοχή του Όμπλακ, ο οποίος έκανε άλλες δύο σπουδαίες επεμβάσεις και στο 66΄ στάθηκε τυχερός, βλέποντας την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Ρόμπερτσον σε άδεια εστία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την πίεση που άσκησε η Λίβερπουλ ο Όμπλακ ήταν ανίκητος και το σκορ έμεινε στο 1-0, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Τέσσερα λεπτά στον επιπλέον χρόνο χρειάστηκε η Λϊβερπουλ για να πάρει σκορ πρόκρισης, με τον Φιρμίνο να νικά τον Σλοβένο γκολκίπερ με διπλή προσπάθεια (πήρε το ριμπάουντ μετά την κεφαλιά που είχε ο ίδιος στο δεξί δοκάρι) και στην άδεια εστία «έγραψε» το 2-0.

Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων δεν κράτησαν παρά μόνο τρία λεπτά, καθώς από το τραγικό λάθος του Άντριαν στο 97΄ (δεν έδιωξε σωστά την μπάλα) ο Γιορέντε με άψογο πλασέ έφερε τα πάνω κάτω (2-1) δίνοντας σκορ πρόκρισης στην Ατλέτικο. Ο Ισπανός επιθετικός «χτύπησε» ξανά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της παράτασης, με νέο σουτ έξω από την περιοχή στη γωνία του Άντριαν, στέλνοντας ουσιαστικά την ομάδα του στους «8». Την ονειρική βραδιά για την ομάδα του Σιμεόνε «σφράγισε» στο 120΄ ο Μοράτα, ο οποίος «έγραψε» το τελικό 3-2.

Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3 (COSMOTE SPORT 1 HD)

Γκολ: 43′ Βαϊνάλτνουμ (Λίβερπουλ), 94′ Φιρμίνο (Λίβερπουλ), 97′ Γιορέντε (Ατλέτικο Μαδρίτης). 105′ Γιορέντε (Ατλέτικο Μαδρίτης), 120′ Μοράτα (Ατλέτικο Μαδρίτης)

 

 

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Αλεξάντερ-Άρνολντ – Μοράτα, Σαούλ

Κόκκινες κάρτες:

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άντριαν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (106′ Φαμπίνιο), Βαϊνάλντουμ (106′ Οριγκί), Τσάμπερλειν (82′ Μίλνερ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνιο (113′ Μιναμίνο).

Ατλέτικο Μαδρίτρης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Λόντι, Φελίπε, Σάβιτς, Τρίπιερ (91′ Βρσάλικο), Σαούλ, Τόμας, Κορέα (106′ Χιμένες), Κόκε, Ντιέγκο Κόστα (56′ Γιορέντε), Φέλιξ (103′ Μοράτα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης