Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει στον χώρο του αγγλικού ποδοσφαίρου το θέμα με τις μειώσεις μισθών στις ομάδες, λόγω του κορωνοϊού.

Την ώρα που οι ποδοσφαιριστές παρουσιάζονται ανένδοτοι στο «ψαλίδι» ύψους 30% που τους έχει προταθεί, προκειμένου να μειωθεί η… χασούρα των ομάδων, μετά την αγωνιστική παύση στο πρωτάθλημα, που έχει επιφέρει η πανδημία, οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ άρχισαν να κάνουν χρήση του κυβερνητικού σχεδίου διατήρησης θέσεων εργασίας για το προσωπικό τους κατά τη διάρκεια του «λουκέτου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε πως θα βάλει στο σχετικό πρόγραμμα της κυβέρνησης τους υπαλλήλους της ώστε να λαμβάνουν από εκεί το 80% των μισθών τους (με ταβάνι τις 2.500 λίρες μηνιαίως) και να συμπληρώνει η ομάδα το 20% που θα απομένει.

Πάντως αυτή η κίνηση των «ρεντς» έχει εξοργίσει τους φιλάθλους της περυσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης, καθώς θεωρούν ότι η διοίκηση της ομάδας τους επιβαρύνει σε μία τέτοια συγκυρία οικονομικά το κράτος, παρότι ο σύλλογος εμφάνισε τεράστια κέρδη την τελευταία λογιστική χρονιά.

Μάλιστα οι Τζέιμι Κάραγκερ, Ντίτμαρ Χάμαν και Σταν Κόλιμορ ήταν οι πρώτοι από τους παλαίμαχους του συλλόγου που επέκριναν τη συγκεκριμένη απόφαση της ομάδας, ενώ ο σύνδεσμος Spirit of Shankly γνωστοποίησε πως θα υπογράψει επιστολή προς την ιδιοκτήτρια εταιρεία της Λίβερπουλ και τον Τζον Χένρι για να ζητήσει εξηγήσεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης